avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua! Se da una bucata chiriaș care a fost dat ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua! Se da una bucata chiriaș care a fost dat afara în ...

Bună ziua! Se da una bucata chiriaș care a fost dat afara în februarie la -20 de grade sub pretextul ca proprietarul vinde imobilul, chiriașul a lăsa garanția pentru plata facturilor, iar acuma proprietaru ii spune ca îl da în judecata ca nu a plătit menționez că nu a existat nici un fel de contract.
Fara analiza documentelor ,a pretentiilor proprietarului este hazardat sa emitem raspuns
Sunt asociatii de proprietari unde calcul cotelor lunare de intretinere se realizeaza pentru una sau doua luni in urma astfel ca la parasirea spatiului chiriasul este cu plata la zi a cotelor lunare de intretinere dar omite aspectul esential ca ulterior eliberarii spatiului asociatia de proprietari afisaza lista de intretinere aferenta lunii in care chiriasul a eliberat spatiul
Exista posibilitatea ca valoarea garantiei sa nu acopere valoarea intretinerii lunare fiind vorba despre perioada rece care implica costuri suplimentare cu agentul termic
Fara existenta unui contract in care sa fie stipulate toate conditiile precum perioada valabilitatii si alte aspecte nu exista riscul sa fiti dat in judecata , proprietarul neavand nici o baza in acest sens . Ba mai mult , isi taie singur craca de sub picioare daca nu a inregistrat contractul la ANAF pentru care trebuie sa plateasca taxe .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
De la a spune pana la a acționa e cale lunga ..În cazul puțin probabil în care va acționează în judecata mergeți la un av pt a va face apărările necesare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietarul refuza rambursarea garantiei gondolkodom gondolkodom Proprietarul unde am locuit in chirie nu doreste sa imi returneze garantia. Mentionez ca contractul de inchiriere a avut cateva clauze abuzive (dupa propria ... (vezi toată discuția)
Plata utilitatilor Iulia21@ Iulia21@ Buna! Eu si colega mea stam de 10 luni intr-un apartament, in chirie. Contractul expira peste doua luni, insa noi nu mai putem ramane aici. Am vorbit cu ... (vezi toată discuția)
Chiriasul trebuie sa plateasca cota parte sau proprietarul? Puchiduta Puchiduta Buna ziua, doresc sa ma autati cu un raspuns. chiriasul trebuie sa plateasca cota parte indiviza? sau proprietarul? Pentru ca cota parte indiviza inseama cu ... (vezi toată discuția)