avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare persoana 16 ani
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare persoana 16 ani

Buna ziua,
care ar fi conditiile pentru angajarea unei persoane in varsta de 16 ani?
6 ore/zi si 3 zile de concediu suplimentar? adica 24 zile?
Cel mai recent răspuns: Daliborka , utilizator 11:50, 22 Iunie 2018
Codul Muncii:
- În cazul tinerilor în vârstă de până la 18 ani durata timpului de muncă este de 6 ore pe zi şi de 30 de ore pe săptămână.

- Tinerii în vârstă de până la 18 ani nu pot presta muncă suplimentară.

- Tinerii care nu au împlinit vârsta de 18 ani nu pot presta muncă de noapte.

- Tinerii in varsta de pana la 18 ani beneficiaza de un concediu de odihna suplimentar de cel putin 3 zile lucratoare. (adica, cel putin 23 de zile lucratoare)
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare minor ramo1305 ramo1305 Pentru angajarea unui minor de 16 ani impliniti, care este norma normala de lucru si salariul minim de incadrare? Multumesc! (vezi toată discuția)
Am 17 ani și vreau sa mă angajez Razvan Bebelea Razvan Bebelea Salut , am 17 ani și vreau sa mă angajez ca paznic la profi, mai am 7 luni și fac 18 ani. As dorii sa știu și eu dacă mă poate angaja dacă am 17 ani ... (vezi toată discuția)
Angajare persoane minore denissa_cristian denissa_cristian Buna ziua! Vroiam sa stiu care este regimul de agajare a minorilor peste 16 ani (documente necesare) si daca acestia pot lucra intr-un domeniu destinat ... (vezi toată discuția)