avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1069 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Legea dreptul tatălui
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Legea dreptul tatălui

Ce spune legea, privitor la următoarea situație...? Sunt căsătorită și am un copil de 6 luni, pe care îl mai alăptez. Soțul e violent în limbaj și comportament. Am un certificat medico-legal din aprilie, în urma unui act de violență din partea lui. Noi locuim într-o garsonieră, proprietatea mea personală. Week-end-ul trecut fiind plecați la țară, unde mama soțului deține o casă, soțul meu, din motive minore a început să devină violent din nou și m-a dat cu violență afară de acolo, nevrând să-mi dea și copilul. M-am întors cu poliția, am recuperat copilul și acum stau la părinții mei, din teamă și pentru siguranță. Toate lucrurile soțului I le-am trimis la o mătușă de-a lui, până mă hotărăsc dacă divorțez sau nu. El a insistat să vadă copilul, ceea ce s-a și întâmplat azi. Care sunt condițiile în care, conform legii, el poate vedea copilul? Menționez că a mai fost violent în trecut și față de copil. Aștept răspuns. Mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Avocat Neagu Elena , Avocat 17:09, 21 Iunie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie analizata atent situatia daca aveti sanse de a obtine chiar custodia totala asupra copilului. Daca sotul este violent atunci puteti obtine un ordin de protectie impotriva acestuia. In orice caz, pana când nu se pronunta divortul si pana nu aveti un ordin judecatoresc de interdictie, tatal are drepturi egale cu dvs asupra copilului.
Ultima modificare: Luni, 16 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divorț cu copil sugar Malym Malym Doresc să divorțez de soț, deoarece acesta este violent fizic cu mine. Avem o fetiță de 6 luni, care se sperie și plânge căci a început să ... (vezi toată discuția)
As vrea ca fetita sa ramana la mine AdinaGeorgiana AdinaGeorgiana Buna ziua! Am avut o relatie frumoasa care a durat 4 luni pana am ramas insarcinata. In luna iulie am ramas insarcinata iar in luna decembrie a anului trecut ... (vezi toată discuția)
Divort (cu minor )de un sot care ne terorizeaza Cristinica84 Cristinica84 In momentul in care am hotarat sa divortez de un sot care devenise prea violent cu mine si copilul (4 ani), am depus imediat o ordonanta prezidentiala iar ... (vezi toată discuția)