Buna ziua am o problema bunicul meu a murit acum aproape 2 ani de zile bunica traieste ei avand 2 copii din care tatal meu a murit de ceva timp tatal meu are 2 copii eu si sora mea matusa mea si bunica au deschis succesiune notariala pt impartirea casei sora mea a primit citatie si eu nu eu locuiesc in belgia dar adresa mea este in romania aceiasi adresa cu a bunicilor ce pot face eu de ce nu am primit si eu citatie?
Pentru ca notarul respectiv nu v-a cunoscut adresa din Belgia.
Si avand in vedere că toată procedura citării se face pe banii notarului, nu prea e avantajos să citezi pe fiecare moștenitor în parte. Imaginati-va cum ar fi la o familie cu 10 copii. S-ar îmbogăți cei de la Posta.
Important e ca ati aflat de procedura succesorala si ca puteti participa.
Este clar ca au incercat sa va excluda de la succesiune. Nu numai ca n-ati fost citata la adresa corecta, dar nici macar la cea veche (din Romania). Rudele dvs, inclusiv sora, nu sunt straine de aceasta situatie, deoarece ele sunt cele care au indicat notarului adresele succesibililor. Explicatia cu grija dusmanoasa ca posta sa nu se imbogateasca e, desigur, o gluma.
Nu nu. Nu era nici o glumă. Pur si simplu in practică nu sunt citati toti moștenitorii. Mai ales daca adresa nu e cunoscută. In plus, nimic nu l-a împiedicat pe succesibilul respectiv, ca odata înștiințat de deces, să se fi prezentat la Ambasada sau Consulat și să fi dat o declarație de acceptare a succesiunii.
Problema este ca luni avem prima citatie cu notarul eu nu pot sa ajung si nici sa trimit procura cuiva sa ma reprezinte asa repede dar se va prezenta sora mea ce se poate face daca eu si sora mea nu suntem de acord sa se dezbata vom fi obligate ce putem face ?
Dacă nu doriti dezbaterea succesiunii pe cale amiabilă, la notar, ceilalți moștenitori se pot adresa instanței pentru dezbatere pe cale judecătorească.