avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Masa succesorală compusă din 1/2 de imobil. E ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Masa succesorală compusă din 1/2 de imobil. E posibil ca tata să fi vândut partea lui de moștenire fără acordul meu?

In urma decesului mamei vitrege, impreuna cu tatal vitreg am ramas mostenitori ai unui imobil (in masa succesorala apare scris 1/2). Tata are 1/4 si eu 3/4. Mentionez locuiesc in alt oras decat tata si decat locul unde se afla situat imobilul. Anul acesta am ajuns la primarie sa platesc partea mea de impozit si am descoperit ca in locul tatei apare ca proprietar o alta persoana. Este posibil ca tata sa fi vandut partea lui din mostenire fara acordul meu? Eu ce am de facut in situatia in care vreau sa obtin de la tata(sau persoana noua proprietara) contravaloarea partii mele din imobil?

Nu stiu de unde sa o apuc si ce sa fac mai intai.
Astept un sfat aici pentru ca e o situatie destul de delicata si nu stiu ce am de facut.

Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Iunie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 10:20, 22 Iunie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
anacronic a scris:

In urma decesului mamei vitrege, impreuna cu tatal vitreg am ramas mostenitori ...

Și mama vitregă și tatal vitreg!? Nu prea înțeleg. Pare că ați pus pe undeva un „vitreg” în plus.

Dacă iau de bună cota de 3/4 scrisă mai sus, îmi rezultă că defuncta mamă nu vă era chiar așa de vitregă (Vă era mamă...bună, altminteri nu aveați cum să o moșteniți)

Dar decât s-o iau eu dinspre fracții spre ghicit povestea vieții, mai bine ne lămuriți dvs.
Vorba aceea: A cui sunteți? Defuncta era ori nu era femeia care v-a născut?

Fiindcă în funcție de acest „mic amănunt”, aveați ori nu aveți ceva (o cotă parte) de pe urma defunctei. Iar tatăl dvs. putea să vândă ... ceea ce avea. Este necesar să avem epitetul vitreg pus la locul lui, altminteri ... „dă cu virgulă”. Putea să aibă întregul sau doar o cotă parte.
Ultima modificare: Vineri, 22 Iunie 2018
romascanu, moderator
Este vorba de ambii părinți adoptivi. Mama adoptivă a murit. Tatal adoptiv trăiește. Cred ca in loc de "vitreg" , termenul corect este "adoptiv".
Ultima modificare: Vineri, 22 Iunie 2018
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Tatal dvs poate dispune cum vrea de cota lui. O poate vinde/dona/transmite fara acordul dvs.
Dupa cum si dvs, puteti face ce doriti cu acei 3/4.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa decesul tatalui meu care s-a recasatorit Andrei.V.M Andrei.V.M Tatal meu a murit, era recasatorit de 25 ani cu o doamna (mama vitrega) impreuna cu care au construit o casa si au dat nastere surorii mele. De curand a murit ... (vezi toată discuția)
Mama mea vitregă a decedat cu o lună înaintea tatălui meu. nu au avut copii împreună, dar ea a avut o soră. cine poate iniția dezbaterea succesiunii? Veronicas Veronicas Bună ziua, am urmatoarea situatie: Tatal meu a decedat, sotia sa (mama vitrega) a decedat si ea in urma cu o luna înaintea tatalui meu. Cei doi nu au copii ... (vezi toată discuția)
Succesiune- cum exact? Alina Cretu Alina Cretu Un barbat decedat in urma cu 1 luna are ca mastenitori pe fiica sa si pe cei treii nepoti(fii fiului sau vitreg-mort in urma cu aproximativ 20 de ani).Pamantul ... (vezi toată discuția)