Din 2007 ne judecam cu primaria pentru o retrocedare
Procesul a fost castigat definitiv in 2012
In octombrie 2015 am dat primaria si prefectura in judecata pentru despagubiri calculate pe 3 ani in urma.
Acest ultim proces a fost si el castigat in prima instanta in 6 februarie 2018.
Avocatul meu sustine ca primaria va face recurs fiind obligata de legislatie.
Problema e ca se va ajunge la a doua instanta abia dupa comunicarea hotararii adica sosirea in posesia partilor a hotararii si a motivarii.
Pana acum 22 iunie nu a sosit nimic.
Suntem 3 proprietari in proces, nici unul nu a primit nimic.
Avocatul nostru sustine ca nu se poate face nimic si ca trebuie sa asteptam motivarea.
Intrebarile mele sunt:
1. Ne minte avocatul si nu vrea sa actioneze?
2. Daca avocatul nu ne minte, e ceva ceea ce nu stie el? Chiar trebuie sa asteptam la infinit o motivare?
3. Ce putem face, in afara de a sustine PSD-ul in tentativa lor de a pune botnita justitiei romane. Pentru ca o astfel de justitie chiar merita botnita!
Multumesc pentru eventualele raspunsuri, o zi buna!
Ce interes ar avea avocatul sa va minta?Teoretic puteti face sesizare la CSM ,la conducerea instantei ,cerere urgentare redactare dar in general nu sunt luate masuri.Ca avocati auzim zilnic de la colegi despre cazuri in care au asteptat si mai mult de un an .Va pot spune ca 5 luni este deja ,,rezonabil""tinand cont de aceasta practica a anumitor judecatori.
Multumesc pentru raspuns.
In acest caz cred ca botnita e prea putin pentru " onorata justitie "
Cred ca trebuie mult mai mult.
Nu am cum sa nu-i dau dreptate d-lui Dragnea.
Justitia insasi ma impinge sa fiu de partea dansului.
Aflati ca in Romania sunt zeci de mi de cetateni care nu au primit nimic cu toate ca au hotarari judecatoresti definitive de punere in posesie, doar mafia retrocedarilor a castigat bani si/ sau bunuri in natuta. Fara a fi apocaliptic va pun o intrebare retorica: credeti ca in Romanai exista JUSTITIE? Un clasic in viata ne-a informat ca Romania este stat mafiot.
Va sfatuiesc sa faceti o cerere de urgentare redactare.Gasiti modelul pe internet. Urmati pasii prezentati . Explicati pe scurt si cat mai diplomatic situatia procesului si consecintele care decurg din taraganarea procesului si mai ales cum va afecteaza pe dvs, paguba care se mareste cu trecerea timpului.
Cheia este “cat mai politicos, cat mai diplomatic posibil “!
Judecatorii sunt oameni cu scoala. Au muncit mult ca sa ajunga acolo unde sunt. Si nu cred ca se duc la tribunal intrebandu-se: pe cine mai nedreptatim azi ! Dar sunt depasiti de numarul de dosare ( si da, nu toti sunt la fel, ca in orice meserie ).
Am avut un caz similar(6 luni intarziere) si da, cred ca avocatul putea face mai mult, dar am citit pe net si am facut eu cererea de urgentare a redactarii. Am fost la alt avocat sa citeasca ce am scris si care doar mi-a precizat ca expresiile “de fapt” si “ de drept “ trebuiesc folosite in text( eu credeam ca sunt indicatii ca la compunere : introducere, cuprins, concluzii). In rest nu a modificat nimic. Dar eu respect scoala si observ ca si azi cu examene sub forma de teste grila nu toti sunt in stare sa termine o facultate ! Drept urmare mie tribunalul mi-a raspuns ! Am primit acasa, o scrisoare in plic A4 cu tricolorul pe ea, prin curierul care mi-a adus-o la usa,( am inghetat cand am vazut plicul oficial) , prin care mi se preciza ca s-a luat la cunostinta si se va rezolva si da, intr-o saptamana am avut redactarea cu pricina. Da, si avocatul la care am cerut o consultatie si cu care am mers apoi la apel, mi-a spus ca sunt singura lui clienta care a primit raspuns de la tribunal. Dar eu m-am referit in cererea mea la proces, griji, consecinte…nu la politica, si am adus un element nou pe care nu il prezentasem in proces ( a fost decizia primului avocat ) explicand ca si fara acel element era normal sa castig procesul . Si am facut-o cu respectul cuvenit. Si am castigat.
Va doresc si dvs sa va rezolvati problema.
PS.
Dvs ati grabi vre-un proces (orice in viata ) daca cineva va desconsidera si va vorbeste urat ?
Cerere de urgentare.
In rest, cred că vreți un motiv pentru a fi de partea lui Dragnea.
Justiția, chiar daca nu este ea perfecta, merge bine. Nu îi poți mulțumii pe toți.