As dori si eu niste lamuriri daca se poate. Doresc sa achizitionez un teren pentru constructia unei case, dar problema pe care o am este ca respectivul teren se afla intr-o zona in care majoritatea autorizatiilor sunt pentru case de vacanta, cu recomandare de la primarie ca parcela minima sa fie de 1000mp. In acest moment este fanat, la liziera padurii, 800mp. Mi-e teama ca nu voi putea construi casa unifamiliara. Un simplu certificat de urbanism este suficient, sau care ar fi actele pe care sa le cer proprietarului, de unde pot afla eu informatii, pentru ca de la primarie m-au expediat foarte repede spunand ca doar proprietarul poate afla doar prin CU?
Multumesc
- locuire nepermanentă destinată în special pentru sfârsitul de săptămână, ce nu presupune suparafeÑe mari de
depozitare a hranei si altor bunuri
- suprafaÑa parcelei: recomandabil min 1000mp
- regim de înălÑime: maxim 2 nivele, respectiv: parter, P+M, D+P;
- suprafaÑa construită AC max= 150mp, indiferent de suprafaÑa parcelei
- suprafaÑa desfăsurată AD max = 200 mp (repartizată pe unul sau două nivele)
- ocuparea terenului: POT max= 5%, indiferent de suprafaÑa parcelei
- obligativitatea asigurării de utilităÑi: curent electric, apă, canalizare – prin racordare la reÑele; într-o prima
etapă se pot accepta rezolvări locale cu staÑii de epurare ecologice, puÑ forat sau fântână, cu respectarea
normelor sanitare si de protecÑie a mediului
- la realizarea si finisajele construcÑiilor se recomandă a se utiliza lemn si piatră si Ñigla ceramică la
acoperisul de tip sarpantă
- împrejmuirile vor fi cât mai transparente, din materiale si alcătuire care să permită vizibilitate maximă
asupra peisajului
- accesul la parcele se va rezolva din drum public, iar pe o parcelă se va realiza o singură casă de vacanÑă
amplasarea pe parcelă va asigura retrageri de min 5m spre drumul de acces, min 5m lateral si posterior
4. Zonele în care se permite o asemenea folosinÑă se vor detalia prin documentaÑii de urbanism unitare pe
unitatea teritorială (UTR) respectivă.