avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... modificare si anulare cadastru
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

modificare si anulare cadastru

sot-sotie proprietari a unei case+teren obtinut prin act vanzare cumparare, fara cadastru. Doresc vanzarea a 516 mp din terenul din curte. Se face cadastrul casei +teren curte pt. a se putea vinde o parte din teren(desmenbrare teren de vanzare de cel care ramane la vanzator). Cumparatorul doreste mai mult teren (550 mp in loc de 516 mp ) si cere acordul unuia din proprietari care si semneaza niste acte in aceasta privinta pentru efectuarea desmenbrarii conform cu cele spuse mai sus.
Se face si desmenbrarea si apoi actul de vanzare cumparare. Cand celalat proprietar al terenului afla de acesta modificare (teren mai mult de vanzare 550mp) nu este de acord. Mentionez ca atunci cand s-a imtocmit documentatia pentru cadastru si desmembrare numai un singur proprietar a semnat actele necesare, celalalt a fost ignorat, acesta semnand ulterior doar contractul de vanzare-cumparare.
Este corect acest cadastru intocmit fara acordul celuilalt proprietar care are aceleasi drepturi 50% cu cel care a semnat?
Se mai poate face ceva pentru rectificarea cadastrului terenului de vanzare dela 550 mp sa revina la 516 mp.? Cum sa procedeze ?
Mentionez ca nu s-au facut masuratori pentru a intra in posesie cumparatorul care a platit doar 516mp nu 55pm cat scrie in actul de vanz-cump. Proprietarul ignorat ce nu a semnat documentatia pt. cadastru poate face contestatie, recadastrare, apoi sa se faca un alt contract de vanzare-cump. pe 516pm ?
Daca ramane 550mp. cat este in contractul de vanz-cump. instalatia de aprov. cu apa precum si canalul pt. apa uzata trece in partea cumparatorului ceea ce proprietarii nu accepta. Ce solutie poate fi adoptata?
Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Vineri, 22 Iunie 2018
magda2007, utilizator

Alte discuții în legătură

Problema cadastru magda2007 magda2007 Caz: proprietari -sot-sotie : casa+teren intravilan drept 50% fiecare. Doresc sa vanda o parte din teren, fac cadastru la casa + teren ca nu aveau, dupa ... (vezi toată discuția)
Ctr.inchiriere cu primaria carmen-tulcea carmen-tulcea Am si eu o intrebare, va rog...Detin un teren nationalizat de 800 mp in Tulcea din care: 250 mp pe care sunt si constructii(respectiv spatiu locativ) i-am ... (vezi toată discuția)
Ma confrunt cu o situatie noua pentru mine. anul trecut am facut ... barbu.laura10 barbu.laura10 Ma confrunt cu o situatie noua pentru mine. Anul trecut am facut cu tatal meu un contract de vanzare cumpare pe un teren intravilan cu titlul de livada. Am ... (vezi toată discuția)