Ma confrunt cu o situatie noua pentru mine. Anul trecut am facut cu tatal meu un contract de vanzare cumpare pe un teren intravilan cu titlul de livada. Am facut cadastrul. La cadastru nu au rezultat masuratorile corecte. Adica tatal meu in actul sau de proprietate are 2215 mp de teren. Dupa cadastrul au iesit 2025mp. Lipsesc 190 mp. Am sesizat la primarie dar nu au zis nimic. Acu a facut vecina cadastru. Ea are in plus 0,656 ha in cadastru. Am primit o instintare de la primarie pe care nu o inteleg. Ea vrea sa imi vanda mie dupa ce a facut cadastru partea asta si sa ii dau bani. In partea asta sunt si cei 190 mp ai tatalui meu care trebuia sa apara la cadastrul meu. Instintarea se numeste notificare preemptori. In ea eu sunt preemptorul. Ce este de facut? Cum pot recupara bucata de teren?? Noi avem actul de vanzare cumparare deja facut pe 2025 mp si cadastru tot. Nu ar trebui la primarie sa mai figureze tata cu cei 190mp?Nu puteam sa dispara peste nopte si vecina sa vanda teren pe care nu are acte.
Contactați avocat,soluția este acțiune în granituire si revendicare .Se va stabili linia de hotar,se vor măsură cele 2 proprietati printr o expertiză tipografică,se va constata daca exista teren excedentar intr o proprietate etc.