avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pot renunta la pauza de masa fara sa imi fie afectat ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pot renunta la pauza de masa fara sa imi fie afectat salariul si pontajul?

Buna ziua,
Lucrez la o firma privata in intervalul 07:00-15:30, sunt platita cf CIM pt 8h/zi, iar in CCM este mentionata pauza de masa de 30 min in afara celor 8h de munca.
Punctul de lucru unde imi desfasor activitatea se afla la 15km de oras.
La institutia in cadrul careia ne desfasuram activitatea(firma mea a inchiriat birouri) exista mijloc de transport care paraseste statia institutiei la ora 15:00.
In situatia in care eu termin programul la 15.30 nu am cum sa prind autobuzul fapt pentru care vreau sa renunt la pauza de masa in favoarea mijlocului de transport.
Cu masina personala nu imi permit sa fac naveta tocmai din considerente financiare.
Am pus problema in nenumarate randuri insa fara rezultat,ba ma mult de la HR mi s-a precizat ca este in dezavantajul meu pt ca va fi afectat atat salariul cat si evident, vechimea in munca. Este legal sa faca asta?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:54, 22 Iunie 2018
Nu va afecteaza cu nimic daca renuntati la pauza de masa .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pauza de masa agenti paza? Silviu7540 Silviu7540 Buna ziua. Lucrez la o multinationala angajat cu functia agent paza firma avand paza proprie am un program de 12/24,12/48 la respectiva firma programul ... (vezi toată discuția)
Diurna: in ce conditii se acorda? Mubarak Mubarak Va supun atentiei urmatorul caz. Sint angajat la o firma de medicamente ca reprezentant medical. Activitatea pe care o desfasor presupune deplasarea in ... (vezi toată discuția)
Contract international de munca abuziv? carpenihil carpenihil Buna ziua, acum o saptamana am fost contactat la telefon de catre manager-ul hr din Romania a unei firme din Germania (probabil este vorba de o filiala sau ... (vezi toată discuția)