avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Diurna: in ce conditii se acorda?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Diurna: in ce conditii se acorda?

Va supun atentiei urmatorul caz.

Sint angajat la o firma de medicamente ca reprezentant medical.
Activitatea pe care o desfasor presupune deplasarea in afara judetului (cca. 150Km), de 10-15 ori pe luna.
Durata deplasarii este de cca. 13-14h (4-5h drumul dus-intors + 8h munca + 1h pauza de masa).
Costul mincarii la un restaurant e destul de mare (minim 20RON/zi); mincare la pachet nu pot sa-mi iau pt. ca s-ar strica si oricum nu pot sa maninc pe genunchi in masina (avem o tinuta obligatorie costum...).
Nu mi se pare normal sa-mi asigur masa de prinz din buzunarul propriu in situatia asta (20RON x 15 e o suma mare).
V-am dat amanuntele astea ca sa conturez problema.

Intrebare:
1 Am dreptul la diurna?
2 Nu mi se acorda diurna (bani de masa); ce pot face?
3 In ce conditii se acorda diurna?

Multumesc !
Cel mai recent răspuns: madalyna , utilizator 15:46, 21 Septembrie 2006
Vezi HG543/1995 republicata, coroborata cu prevederile CCM aplicabile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum renuntam la fumat? elga50 elga50 Nu stiu altii cum sunt, dar eu, cand ma uit la mine si vad ca nu ma pot lasa de fumat....ma apuca disperarea! Voi cum ati facut? Ce ati auzit de la ... (vezi toată discuția)
Cand realitatea pare fictiune... Radu Gabrian Radu Gabrian [i]1.Plimbarea de la un spital la altul :[/i] La o ora tarzie din noapte este apelata telefonic ambulanta pentru a ajuta un cardiac \"aflat in plin ... (vezi toată discuția)
Esecuri culinare Ares-3 Ares-3 In asteptarea unei retete in [b]Ce va place sa gatiti?[/b] care sa ma ajute sa transform niste linte ce arata absolut descurajant in ceva comestibil, m-am ... (vezi toată discuția)