avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... \'\'Contract de mandat de brokeraj\'\'
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

''Contract de mandat de brokeraj''

Ce sanse am sa revoc contractul din titlul intrebarii, si ce cai ar fi cele mai simple? Ce se intampla in cazul in care nu achit o noua polita RCA, sau ratele anuale la asigurarea CASCO?
Cel mai recent răspuns: marcellutz , utilizator 11:25, 20 Iulie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

"În cazul în care clientul se consideră prejudiciat de modul cum se îndeplineşte mandatul de brokeraj are dreptul de a solicita modificarea prin înţelegere amiabilă sau în cazul în care nu se ajunge la nici un acord are dreptul să revoce mandatul. În toate cazurile de mai sus clientul trebuie să-şi argumenteze solicitarea în scris, printr-un preaviz trimis cu cel puţin:
1. 10 zile calendaristice înaintea datei de solicitare a înţelegerii amiabile; sau
2. 30 de zile calendaristice înaintea datei de revocare a mandatului."


RCA-ul este obligatoriu - daca aveti incheiat cu plata in rate si nu mai achitati societatea de asigurare poate sa va dea in judecata.

Asigurarea CASCO este facultativa - daca aveti incheiata polita cu plata in rate si nu aveti inregistrate daune, daca nu mai achitati ratele polita se rezilieaza potrivit conditiilor de asigurare.
Va multumesc frumos pentru raspunsul dumneavoastra. Firma de Leasing nu poate avea pretentii daca nu mai achitam ratele la Casco? Mentionez ca nu am avut daune din august 2017 de cand am achizitionat masina. Sau daca se poate renegocia suma anuala de asig. CASCO, din cauza ca rata anuala este fixa timp de 5 ani. Prin mandatul de Broker ne-a obligat sa acceptam doar cateva firme de asiguratori, care binenteles ca sunt cei mai scumpi, iar acest fapt ne frustreaza din cauza sumelor mari. Stim ca am acceptat, dar au avut o pozitie dominatoare, si poate ca exista o cale de renegociere sau de revocare.
Ultima modificare: Marți, 17 Iulie 2018
marcellutz, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

O varianta este acea de modificare amiabila (cu acordul partilor) a contractului de leasing prin care sa va lase pe dvs. sa incheiati direct asigurarile sau prin brokerul dvs. de asigurare.
Sarut mana,
Am facut acest pas, doar ca ni s-a raspuns rece, respectati contractul.
E chiar atat de ''periculos'' daca nu respectam aceste ''indicatii'' ale Firmei?
Va rog sa ma scuzati ca revin cu aceste intrebari, dar poate chiar exista o practica in acest sens pentru a ne putea misca liber in piata economica.
Va multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalizari polita casco - leasing nicmar82 nicmar82 Am primit o factura de penalitati la polita casco in valoare de 2000 lei pentru ca nu am mai platit polita casco. Factura de penalitati a fost emisa dupa 1 an ... (vezi toată discuția)
Mandat de brokeraj branoiuionut branoiuionut Buna ziua, am incheiat o polita de asigurare la masina si firma de asigurari mi-a dat un document mandat de brokeraj sa semnez.Astept un raspuns cum sa anulez ... (vezi toată discuția)
Schimbare asigurator in cadrul unui contract de leasin auto zambet zambet Buna ziua, Ca persoana juridica, am un contract de leasing auto. Politele RCA si CASCO au fost incheiate de firma de leasing cu singurul broker de asigurari ... (vezi toată discuția)