Domnule Presedinte,
Subsemnatul [...], domiciliat in[...], in calitate de parat in dosarul nr.[...], cu termen la[....], depun prezenta
Intampinare
Prin care va solicitam respingerea cererii de chemare in judecata formulata de reclamantul[...].
Motivele intampinarii:
In fapt, aratam ca, prin cererea de chemare in judecata formulata de[...], s-a solicitat[...]
Avand in vedere faptul ca ( se arata mai intai exceptiile )[...], solicitam respingerea actiunii.
In ceea ce priveste cererea reclamantului, situatia in fapt si in drept este cu totul alta ( se raspunde la fiecare capat de cerere cat si la elementele de drept invocate in cerere)[...]
In drept, imi intemeiez cererea pe dispozitiile art.115-118 C.proc.civ.
Dovada cererii inteleg sa o fac cu : acte( trebuie enumerate si depuse copii de pe acestea), interogatoriul reclamantului, martori ( trebuie aratat numele si adresele acestora), expertiza( trebuie aratate obiectivele acesteia si ce anume vrea sa dovedeasca cu ea).
Depun intampinarea si actele de care am facut vorbire in[...]exemplare, unul pentru instanta si [...] pentru a fi comunicate reclamantului.
Data[...]
Semnatura[...]
Domnului Presedinte al....
Acesta este modelul standard de completat cu speta dvs.. Eu insa as face si o actiune indreptata impotriva debitorilor, mai ales ca detineti toate documentele. Faceti insa, daca nu ati si facut, somatii de plata cu conciliere prealabila inainte de introducerea actiunii.