avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale INTAMPINARE VALIDARE POPRIRE
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

INTAMPINARE VALIDARE POPRIRE

buna ziua
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema : sunt administrator la o societate comerciala si am primit urmatoarea citatie din partea judecatoriei; sc....abc este chemata in aceasta instanta..... in calitate de debitor, in proces cu DGFP....in calitate de creditor pentru fond-validare proprire. Cu 5 zile inainte aveti obligatia de a depune intampinare, altfel se judeca in lipsa.
Cu alte cuvinte am de platit catre DGFP o suma provenita din majorari si penalitati de intarziere.In acelasi timp am de recuperat de la alte societati sume mult mai mari pentru servicii prestate. DGFP cu acordul meu ,sa indreptat impotriva lor pentru recuperare iar una dintre ele a depus cerere de incetare a recuperarii pe motiv ca intre societatile noastre ar exista probleme nerezolvate. Cred ca acesta este motivul pentru care DGFP sa adresat instantei .Dispun de documente ,contracte ,facturi prin care pot face dovada prestarilor respective, dar nu am cunostite juridice suficiente pentru intocmirea corecta a intampinarii in aceasta faza .MULTUMESC !
Cel mai recent răspuns: Carmen Stoean , Consilier juridic 12:56, 3 Noiembrie 2009
Domnule Presedinte,

Subsemnatul [...], domiciliat in[...], in calitate de parat in dosarul nr.[...], cu termen la[....], depun prezenta

Intampinare

Prin care va solicitam respingerea cererii de chemare in judecata formulata de reclamantul[...].

Motivele intampinarii:

In fapt, aratam ca, prin cererea de chemare in judecata formulata de[...], s-a solicitat[...]
Avand in vedere faptul ca ( se arata mai intai exceptiile )[...], solicitam respingerea actiunii.
In ceea ce priveste cererea reclamantului, situatia in fapt si in drept este cu totul alta ( se raspunde la fiecare capat de cerere cat si la elementele de drept invocate in cerere)[...]
In drept, imi intemeiez cererea pe dispozitiile art.115-118 C.proc.civ.

Dovada cererii inteleg sa o fac cu : acte( trebuie enumerate si depuse copii de pe acestea), interogatoriul reclamantului, martori ( trebuie aratat numele si adresele acestora), expertiza( trebuie aratate obiectivele acesteia si ce anume vrea sa dovedeasca cu ea).

Depun intampinarea si actele de care am facut vorbire in[...]exemplare, unul pentru instanta si [...] pentru a fi comunicate reclamantului.

Data[...]

Semnatura[...]

Domnului Presedinte al....

Acesta este modelul standard de completat cu speta dvs.. Eu insa as face si o actiune indreptata impotriva debitorilor, mai ales ca detineti toate documentele. Faceti insa, daca nu ati si facut, somatii de plata cu conciliere prealabila inainte de introducerea actiunii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Farmulare raspuns lilicrin lilicrin Cum se formuleaza raspunsul la o intampinare in care se solicita respingerea actiunii ca nefondata si obligarea reclamantei la plata cheltuielilor de judecata? (vezi toată discuția)
Cererea reconventionala adriana.chiritescu adriana.chiritescu Buna seara, Sunt chemata in instanta de angajator pentru daune-interese.Fiind sarbatorile nu am posibilitatea sa discut cu un avocat in amanunt dosarul si ... (vezi toată discuția)
Proces ptr neplata chiriei alysuk-alecs88 alysuk-alecs88 am si eu nevoie de un raspuns...bunica mea a fost data in judecata cum k nu a platit chiria si nu stiu cum sa fac o \"intampinare\",am si o chitanta pe care as ... (vezi toată discuția)