Buna seara! In 2016 am lucrat pe perioada verii la o firma, unde am avut contract de munca ( contract care nu l-am primit nici pana in ziua de azi), in urma numeroaselor solicitari verbale patronului. Dupa o perioada mi-am dat demisia, dar nu am primit nici o decizie de incetare a lucrului, contractul acesta este inchis, am verificat la ITM. In momentul de fata m-am angajat intr-o alta firma, care mi-a cerut decizie de incetare a activitatii, care nu o am si nu stiu cum ar trebui sa fac sa o obtin.
1. Hotărârea nr. 905/2017 privind registrul general de evidență a salariaților
art.7 (3) La solicitarea scrisă a salariatului sau a unui fost salariat, angajatorii sunt obligați să îi elibereze acestuia copii ale documentelor existente în dosarul personal, în termen de 15 zile lucrătoare de la data solicitării.
(4) Documentele sunt eliberate în copie certificată pentru conformitate cu originalul de către reprezentantul legal al angajatorului sau de persoana împuternicită de angajator.
.....
2. Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.
Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.
3. In speta, formulati o cerere in scris catre angajator.
Fisa postului
vittoriovito
Ce poate face un angajat la o societate privata angajat pe o perioada nedeterminata, cu un salariu minim pe economie, ca si agent de vanzari, dar care face ... (vezi toată discuția)