avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Fisa postului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Fisa postului

Ce poate face un angajat la o societate privata angajat pe o perioada nedeterminata, cu un salariu minim pe economie, ca si agent de vanzari, dar care face multe activitati, inclusiv comisioane personale ale patronului, angajat, care desi are 16 luni de activitate, inca nu are o fisa a postului?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:00, 12 Aprilie 2019
1. Poate solicita , in scris, angajatorului elibereaza unui exemplar de pe fisa postului.

HG 905/2017
art.7
...
(3) La solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat, angajatorii sunt obligati sa ii elibereze acestuia copii ale documentelor existente in dosarul personal, in termen de 15 zile lucratoare de la data solicitarii.

(4) Documentele sunt eliberate in copie certificata pentru conformitate cu originalul de catre reprezentantul legal al angajatorului sau de persoana imputernicita de angajator.

....

2. Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incheiere contract munca tantzi_t tantzi_t Mi-am dat demisia in 15.02.2018 si nu mi se da decizia de inchidere si fisa de lichidare ( nu stiu daca asa se numesc !!!). Am nevoie de ele pentru Casa de ... (vezi toată discuția)
Procedura obtinere decizie de incetare a activitatii 3aru 3aru Buna seara! In 2016 am lucrat pe perioada verii la o firma, unde am avut contract de munca ( contract care nu l-am primit nici pana in ziua de azi), in urma ... (vezi toată discuția)
Se poate solicita o copie a contractului de munca de la angajator? nicoletanxn nicoletanxn Daca un angajat nu a primit sau si-a pierdut contractul de munca, poate sa solicite o copie de la angajator? Daca da care e procedura? (excludem situatia in ... (vezi toată discuția)