avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Dosar pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Dosar pensie

Buna ziua.Mama mea si a depus dosarul de pensie in februarie 2018 fiind acceptat dar decizia nu a venit nici pana azi(iunie 2018).Este normal sa dureze atat de mult?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:39, 23 Iunie 2018
Va trebui sa reveniti cu o notificare la CJP prin care sa solicitati emiterea deciziei de pensionare. Solicitarea se poate trimite prin posta cu confirmare de primire.
Casele de pensii invoca supraincarcarea cu dosare motivand astfel intarzierea emiterii de decizii de pensionare. Mama dvs. va primi pensia retroactiv, din luna urmatoare depunerii dosarului de pensionare.
Puteți acționa în judecata Casa de Pensii pentru neeliberarea în termen a deciziei de pensionare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumul pensie-salariu pemarian pemarian La un an dupa pensionare in anul 2010 am avut posibilitatea sa lucrez pe o perioada determinata in sistemul bugetar, trebuind astfel sa renunt la pensie ... (vezi toată discuția)
Pensie europeana LorandKalman LorandKalman Buna Ziua. Scriu in numele tatalui meu. S-a pensionat de 18 luni, cu 36 de ani lucrati in Romnia si 11 in Spania. Dosarul depus la casele de pensii din Spania ... (vezi toată discuția)
Decizie pensionare medicala groza mihai groza mihai decizia nu a venit in termenul de 45 de zile,Nu mai am concediu medical,ce e de facut? (vezi toată discuția)