avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1027 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Autoritate părintească pentru tata: cum o pot ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Autoritate părintească pentru tata: cum o pot obține urgent? Copilul stă în condiții improprii și nu este bine îngrijit

Sunt un tata de 19 ani ! am o fetita de 1 an si 7 luni ! mama ei are ca mine 19 ani !Din motive terze ( strambe din partea mamei sale ) a plecat de la mine cu fetita ! menzionez ca nu sunt casatorit cu ea !.. De cand a plecat mai bine de o saptamana refuza sa ma lase se vad fetita ! a sunat si polizia spunand ca o hartuiesc si nu ai dau pace iar raspunsul politiei a fost nu putem face nimica ! Mama fetei sufera de epilepsie ! a intrerupt tratamentul de cand era gravida incut ar fii afectat sarcina ! iar dupa la reinceput si de un an de zile la intrerupt din nou pentru ca maicasa a zis ca daca vreau sa ai iau copilul nu pot demonstra ca are epilepsie incat nu are actele la zii ! a facut mai multe convulsii din care de 2 ori cu fetita in brate in care in unul fetita a dat cu capul de un colt de mobila si sia spart fruntea ! iar alta data pe drum cu fetita ! ( am inca dovezile de la urgenta )! pe langa asta are crize de isterie si se comporta foarte rau de cand a nascut ! o data era sa imi scoata ochi cu o scrumiera ! am si martori ! iar o data mia infipt un cutit in mana ! ( nu am fost la organele competente incat atuncia inca nu am recunoscut fetita pentru ca nu aveam buletin de romania ci doar acte straine si nu am vrut sa fie luata fetita si dusa la casa de copii dar din pacate cicatricia va fii presenta toata viata ! nu au bani suficenti pentru mincare incat ia nu a lucra si nu are indemnizatie de mama !iar maicasa are de platit banci! traiesc intrun apartament cu 2 camere cu un caine si o pisica ei dorm in pat iar fosta si fetita dorm pe jos in miserie .. fetita e plina de muscaturi de purici ! animalele fac treburile in casa iar ei strang doar cu hartia fara sa igienizeze :( condizii disumane! iar maicasa ia luat telefonul ca sa nu vorbeasca cu mine si toata ziua sta cu fetita singura in casa fara o supraveghiere ! nu are haine pentru fetita decat un maieu de a iei pentru ca maicasa le a vandut!... va rog indrumatima :(
As dorii sa stiu daca am cia mai mica seansa sa pot optine domicilul fetitei la mine fara a obliga mama la un orar de vizita sau prosti de genul pentru ca sunt constient ca are si dreptul de a vedea mama ... doar sa pot supraveghea pe conditile fetitei si pe viata ei! Menzionez ca lucru online de acasa iar nu am probleme de timp simnificative si un venit acceptabil in romania ca sa pot sa imi intrezin fetita si in acelas timp sa si muncesc fara a cere nici intretinerea fostei mele !
Cum ar trebui sa procedez va rog sfatuitima ca nu stiu ca sa mai fac :(
Scusazima pentru gramatica dar nu am facut scoala in romania !
Ultima modificare: Luni, 25 Iunie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Claudia-Elena Mardare , Avocat 06:40, 25 Iunie 2018
Deschideți proces s8 solicitați ce vreti ca sa obțineți urgent hotărâre judecătorească.
Dacă nu va descurcati aveti dreptul sa apelați la avocat.
Nu am inteles exact daca ati recunoscut copilul! Daca da, daca sunteti tatal ei din punct de vedere legal, nu aveti altceva de facut decat sa depuneti cerere in instanta pentru exercitarea autoritatii parintesti si stabilirea domiciliului la dv., se vor face anchete sociale care vor evientia conditiile de trai ale ambilor parinti si aveti sanse de a obtine ceea ce doriti, fiind in interesul fetitei.
Da doamna Claudia ! am recunoscut copilul ! iar cum as reusii sa accelerez toate lucrurile ? este ilegal sa iau fetita la mine inainte de o hotarare find in acte tatal fetitei si find ca fosta a declarat ori unde ca domicilul fetitei este la locuinta mea ? incat vom intra si in vazanta judecatoreasca si cred ca si daca voi cere o ordonanta presedintiala va trece mult timp..
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Încercați sa angajați avocat daca vreti sa urgentati.Avocatii pot face tot felul de demersuri daca au timp de cazul dvs. si de aceea ar fi bine sa angajați avocat care sa aiba timp si nu supraaglomerat care sa va tina 2 saptamani pana sa va deschida procesul.
Nu cred însă că veti obtine sa luati copilul cu dvs.
Nu acum...
Este însă important ca sa va stie copilul...inca de mic...daca vreti sa il puteti lua în viitor...
Ultima modificare: Luni, 25 Iunie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu puteti lua copilul cu forta! Angajati un avocat si mergeti in instanta! Chiar daca incepe vacanta judecatoreasca, cauzele cu minori se judeca, fiind considerate urgente. Daca fetita este in pericol la mama, din cauza bolii ei si a conditiilor din casa, puteti sesiza si Protectia Copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie copil de 5 luni Raducu112 Raducu112 Bună ziua, Am o fetita de 5 luni provenita din afara căsătoriei, totul bine și frumos pana când fetița a făcut 2 săptămâni, atunci mama a decis sa ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de ajutor ! va rog foarte mult ,spuneti-mi etapele uni ... Elenahelena Elenahelena Am nevoie de ajutor ! Va rog foarte mult ,spunetimi etapele uni proces de custodie sunt mama unei fetițe de 2 ani si 5 luni in relatie de concubinaj ... (vezi toată discuția)
Rele tratamente aplicate minorului de către mama acestuia. ce aș putea să fac ca mama fetiței mele sa înceteze un astfel de comportament? CostinIancu CostinIancu Buna ziua, Am ajuns in neplacuta situatie de a afla ca fetita mea de 5 ani este palmuita de catre mama sa si de catre matusa ei (sora mamei). Fetitei i-a ... (vezi toată discuția)