avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... vechime in munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

vechime in munca

lucrez la o s.c. si as dori sa stiu
1.daca mi se ia in calcul vechimea in cazul in care nu sunt platite taxele la stat
2.cum se procedeaza pt. incetarea contractului individual de munca cu acordul partilor.
3. ce acte trebuia sa ajunga la mine dupa incetarea respectivului contract
va multumesc
Cel mai recent răspuns: negrila , utilizator 15:16, 3 Noiembrie 2009
1. Teoretic, perioada lucrata la un angajator care nu si-a achitat darile catre stat, daca acesta v-a retinut din salariul dumneavoastra aceste dari, trebuie sa va fie recunoscuta ca vechime.
Practic (printr-o masura pe care personal o consider abuziva din partea autoritatilor) autoritatile statului refuza sa va recunoasca aceasta perioada, obligandu-va pe dumneavoastra sa faceti demersurile pentru a solutiona aceasta problema (darea in judecata a acestui angajator), dar sunt instante care nu va dau castig de cauza, invocand faptul (justificat de altfel) ca aceasta nu este sarcina dumneavoastra. Din punct de vedere a procedurii fiscale, este obligatia beneficiarului sa recupereze creanta respectiva (dumneavoastra sunteti uzufructarul acelei creante), deci a casei de pensii, a agentiei de ocupare, etc.
Va recomand ca pentru aceasta problema sa va adresati organului teritorial al ANAF cu o plangere impotriva angajatorului, uneori un control de la fisc rezolva lucrurile mult mai repede.

2. Pentru incetarea CIM cu acordul partilor, este necesar ca angajatul sa faca o solicitare scrisa pentru aceasta, in care sa se mentioneze expres data la care doreste incetarea iar angajatorul sa puna o rezolutie favorabila in acest sens.

3. Carnetul de munca sau adeverinta care sa ateste perioada lucrata si modificarile intervenite la CIM pe perioada lucrata, Nota de lichidare si decizia de incetare a CIM conform art. 55 lit. b daca este incetare cu acordul partilor.
negrila a scris:

lucrez la o s.c. si as dori sa stiu
1.daca mi se ia in calcul vechimea in cazul in care nu sunt platite taxele la stat
2.cum se procedeaza pt. incetarea contractului individual de munca cu acordul partilor.
3. ce acte trebuia sa ajunga la mine dupa incetarea respectivului contract
va multumesc

1 Daca in CIM aveti trecut sporul de vechime,ar trebui luat in calcul;daca aveti un fluturas de salariu sporul de vechime este inregistrat separat.Datoriile catre stat sunt calculate la venitul brut realizat,iar (ne)plata acestora este responsabilitatea angajatorului.

2-se emite decizie de desfacere CIM conform Codului Muncii. 55.(b) - Contractul individual de muncă poate înceta astfel: b) ca urmare a acordului părţilor, la data convenită de acestea;

3- decizia de desfacere CIM,carnet de munca(adeverinta vechime in munca) vizate de ITM
va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacere contract de munca Klarat Klarat Buna ziua, Asi dori sa-mi spuneti daca in conditiile date mai jos pot beneficia de ajutor de somaj: \"Avand in vedere reducerea volumului de comenzi si ... (vezi toată discuția)
Adeverinta vechime lilianan lilianan Buna ziua, pentru depunerea dosarului de pensionare angajatorul trebuie sa elibereze adeverinta de vechime, dupa 01.01.2011. Cum eliberez adeverinta, ce ... (vezi toată discuția)
Intocmirea deciziei de incetare a contractului de munca Gianina - Claudia Gianina - Claudia Incep prin a multumi tuturor pentru ajutorul acordat Am o nelamurire cu privire la cum se intocmeste decizia de incetare a unui contract si daca ma ... (vezi toată discuția)