avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... In cat timp de la deces se poate dezbate o mostenire?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

In cat timp de la deces se poate dezbate o mostenire?

Buna ziua ,as dori sa stiu in cat timp de la deces poti dezbate o mostenire ?
Cel mai recent răspuns: Claudia-Elena Mardare , Avocat 14:31, 24 Iunie 2018
Dreptul de a dezbate succesiunea nu este limitat in timp. Dezbaterea succesiunii la mai mult de 2 ani de la data decesului presupune un cost mai mare deoarece se datoreaza, pe langa celelalte taxe, un impozit de 1% din valoarea bunurilor imobile mostenite.
Exista o singura limita de timp in ceea ce priveste declaratia notariala de acceptare a succesiunii care trebuie data in max.1 an de la data decesului. Iar dezbaterea succesiunii dupa 2 ani de la data decesului va aduce un cost marit prin adaugarea impozitului de 1% din valoarea bunurilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se intampla daca nu dezbatem succesiunea? nectarya nectarya Buna ziua, In urma decesului tatalui am ramas trei mostenitoare a unui imobil (eu, mama si sora). Initial am dorit sa depunem actele in vederea dezbaterii ... (vezi toată discuția)
Dezbatere și taxe de succesiune fdanila fdanila Taxe de succesiune Sunt eu si tatăl meu mostenitori dupa decesul mamei. Din iulie 2020.Tatal este in Bucuresti ,iar eu in Australia. Tatăl meu poate deschide ... (vezi toată discuția)
In cat timp se poate face mostenirea fara a se plati impozite alexandru23 alexandru23 1) In cat timp de la deces se poate face mostenirea fara se plati impozitele? 2) Daca suntem intelesi unde este mai ieftin la notar sau la tribunal? 3) Ce ... (vezi toată discuția)