Buna ziua,
Va prezint pe scurt problema:un director de scoala obliga profesorii unei clase sa promoveze toti elevii, indiferent de numarul de absente sau de faptul ca unii erau in stare de corigenta. Un elev nu avea note la o disciplina si un numar de absente impresionant, peste 90% din totalul orelor de curs.Colegii sunt obligati(zbierete, tipete din partea directorului) sa incheie media respectivului elev, dupa ce in prealabil a fost sunat profesorul de specialitate care a precizat ca nu a avut pe ce-i pune note dar sa faca cum cred ei.Au fost incalcate regulamentele scolare, asta e clar, dar actiunea nu se inscrie si la fals, instigare la fals?Catalogul este totusi un document oficial.Multumesc!
Poate imbraca diverse forme in functie de situatie...Ori Abuz in Serviciu ori Trafic de Influenta Instigare la Fals Intelectual ...Acest aspect il stabileste Procurorul in cadrul cercetarilor plangerii...Dar in Romania domnii Procurori Claseaza mai tot ce prind.
Cred ca gradual ar trebui o ancheta a Inspectoratului Scolar ....Mai ales ca profesorul respectiv a pus note cand elevul era lipsa .
Multumesc pentru informatii!Notele nu au fost puse de profesorul ce preda disciplina respectiva ci de altul, in urma unei convorbiri telefonice prin care primul spunea celui de al doilea sa puna note daca "asa trebuie"!In Romania procurorii nu claseaza chiar tot ce prind. Colegi de ai mei au fost tarati intr-un proces de 5-6 ani dintr-un motiv similar: au pus note unui elev ce nu a fost prezent decat ocazional la ore.Elevul la care ma refer nu a fost prezent la peste 90% din orele de la disciplina respectiva!Si a promovat! Ca asa a vrut directorul!
Dumneavoastra expuneti faptele catre procuror si dumnealui este in masura sa stabileasca infractiunile pentru care se fac cercetari in functie de probe...Bafta !!!