avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... A fost comisa vreo infractiune?
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

A fost comisa vreo infractiune?

Buna ziua,
Va prezint pe scurt problema:un director de scoala obliga profesorii unei clase sa promoveze toti elevii, indiferent de numarul de absente sau de faptul ca unii erau in stare de corigenta. Un elev nu avea note la o disciplina si un numar de absente impresionant, peste 90% din totalul orelor de curs.Colegii sunt obligati(zbierete, tipete din partea directorului) sa incheie media respectivului elev, dupa ce in prealabil a fost sunat profesorul de specialitate care a precizat ca nu a avut pe ce-i pune note dar sa faca cum cred ei.Au fost incalcate regulamentele scolare, asta e clar, dar actiunea nu se inscrie si la fals, instigare la fals?Catalogul este totusi un document oficial.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: DenisRif , utilizator 20:12, 25 Iunie 2018
Poate imbraca diverse forme in functie de situatie...Ori Abuz in Serviciu ori Trafic de Influenta Instigare la Fals Intelectual ...Acest aspect il stabileste Procurorul in cadrul cercetarilor plangerii...Dar in Romania domnii Procurori Claseaza mai tot ce prind.

Cred ca gradual ar trebui o ancheta a Inspectoratului Scolar ....Mai ales ca profesorul respectiv a pus note cand elevul era lipsa .
Ultima modificare: Duminică, 24 Iunie 2018
DenisRif, utilizator
Multumesc pentru informatii!Notele nu au fost puse de profesorul ce preda disciplina respectiva ci de altul, in urma unei convorbiri telefonice prin care primul spunea celui de al doilea sa puna note daca "asa trebuie"!In Romania procurorii nu claseaza chiar tot ce prind. Colegi de ai mei au fost tarati intr-un proces de 5-6 ani dintr-un motiv similar: au pus note unui elev ce nu a fost prezent decat ocazional la ore.Elevul la care ma refer nu a fost prezent la peste 90% din orele de la disciplina respectiva!Si a promovat! Ca asa a vrut directorul!
Am spus "mai tot ce prind" .Depinde de interese dar in general CLASAREA e indeletnicirea de baza
Dumneavoastra expuneti faptele catre procuror si dumnealui este in masura sa stabileasca infractiunile pentru care se fac cercetari in functie de probe...Bafta !!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestarea deciziei de a lasa un copil repetent rdinu rdinu se poate contesta decizia de a lasa un copil din clasa a-6-a repetent datorita acumularii a 3 corijente (conform regulamentului ministerului invatamantului), ... (vezi toată discuția)
Evitare corigente ciprianrusu78 ciprianrusu78 Buna ziua , doresc sa aflu o lege de care doar am auzit si doresc sa aflu daca e adevarata sau falsa .Aceasta lege spune ca un profesor are obligatia sa ... (vezi toată discuția)
Identitate falsa ContSters173837 ContSters173837 Daca un diriginte trimite in locul unui elev pe o alta persoana sa sustina teze,lucrari de control,etc.pentru a putea promova elevul ce munceste in strainatate ... (vezi toată discuția)