avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Curiozitate - documente călătorie minor născut în ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Curiozitate - documente călătorie minor născut în Franța

Sunt in Franța. Urmează sa nasc intr o săptămâna. Iar in Septembrie vreau sa plecam in România, eu fata și soțul. Întrebarea mea este, ce acte ii pot face copilului pentru a ieși cu el din tara și a intra in România ? Precizez ca voi avea decât certificatul de naștere francez. Unde trebuie sa ma duc sa pot pleca cu avionul? Mulțumesc pentru eventualele răspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Viorel Iordache , Alte profesii 14:18, 29 Iunie 2018
La Ambasada Romaniei din Paris pentru a primii un titlu de calatorie, iar tot la ambasada puteti solicita si emiterea unui certificat de nastere romanesc pe baza dovezii emise de maternitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de calatorie minori Magdolna25 Magdolna25 Buna ziua, doresc titlu de calatorie minor, deoarece pt pasaport trebuie programare ( iar momentan se fac peste doua luni programari si poate dura inca una, ... (vezi toată discuția)
De ce acte are nevoie un minor nascut in franta (din doi parinti romani),nerecunoscut la ambasada romaniei,pt a putea calatori in romania si a se intoarce inapoi in franta? Carmen210181 Carmen210181 Buna ziua! Sunt mama a trei copii nascuti in Franta din doi parinti romani,necasatoriti.Singurele acte de care dispun copiii mei in varsta de 8,7 respectiv 6 ... (vezi toată discuția)
Nou-nascut in franta din parinti romani cristian7 cristian7 un nou-nascut pe teritoriul francez, din parinti cetateni romani, va putea dobandii cetatenia franceza si documente de legitimare franceze ? (comparativ cu ... (vezi toată discuția)