avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Declaratie mincinoasa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Declaratie mincinoasa

Buna ziua! Sotul meu a avut un teren dobandit inaintea casatoriei, pe care ulterior l- a parcelat si vandut, banii obtinuti din vanzari folosindu-i doar in interes personal ( nu au intrat in casa).... terenul lui, banii lui... Intrebarea mea este: de ce in majoritatea contractelor de vanzare a declarat ca este divortat (vanzarile au fost facute in timpul casatoriei), avea nevoie de mine la notar(si asa as fi aflat de vanzari), ce implica o declaratie mincinoasa?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 20:06, 25 Iunie 2018
Daca sotul a detinut acte de proprietate pentru acel teren, acte care atesta faptul ca a fost dobandit anterior casatoriei, nici nu mai are importanta ca era divortat/casatorit/vaduv.
Imobilul e bun propriu, iar banii obtinuti, la fel, sunt bunuri proprii.
De ce a declarat ca e divortat? Asta ar trebui sa il intrebati pe el.
Ultima modificare: Luni, 25 Iunie 2018
raluk0207, utilizator
Va multumesc pentru raspuns! Sunt bolnava de cancer(stadiul 3b), sotul refuza sa ma ajute financiar si imi cere divortul. Daca se va ajunge la divort, eu pot recupera banii obtinuti din vanzarea imobilului meu(proprietate personala)? M-am trezit in situatia in care banii mei au fost banii nostri si banii lui au fost(sunt) banii lui. Eu aveam o alta viziune asupra a ceea ce inseamna o familie( fara minciuni, cu respect reciproc, fara insulte, ...), dar asta e, s-a ajuns aici. Iertati- ma pentru ca am revenit cu o noua intrebare, nu-mi permit financiar o consultatie la un avocat.
Va multumesc si va doresc multa sanatate!
Păi nu puteti.
Soțul a vândut un bun propriu.
Banii obținuți pe această vânzare sunt proprii. Ei nu vor forma obiectul partajului in caz de divorț.
La divorț se partajeaza doar bunurile comune.
Pai si eu am vandut un bun propriu, doar ca "banii mei" i-am cheltuit impreuna pe cand pe "ai lui" nu i-am vazut, deci voi pleca si fara casa si fara banii proprii.
Va inteleg.
Aceea a fost alegerea dvs. Din pacate, soțul nu a gândit la fel.
Eu v-am expus argumentele din punct de vedere juridic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj divort teodosie113 teodosie113 Doresc sa instrainez o mostenire. In urma vanzarii intentionez sa cumpar o alta proprietate. Sunt casatorit si vreau sa stiu ce trebuie sa fac pentru a nu ... (vezi toată discuția)
Instrainare bunuri proprii SALLAY CATALINA SALLAY CATALINA Un apartament dobandit inaite de casatorie, se poate vinde fara acordul sotului? Cunosc antecedente, chiar fiica mea. I-am cumparat o garsoniera, fiind ... (vezi toată discuția)
Divort KOZMA TUNDE KOZMA TUNDE SOTUL A AVUT O CASA INAINTE DE CASNICIE,ACEASTA CASA A FOST VANDUTA DUPA CE NE-AM CASATORIT .CU BANII PRIMITI AM CUMPARAT O ALTA CASA IN ALTA LOCALITATE.DACA ... (vezi toată discuția)