avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Furt calificat: am fost surprins de jandarmerie luând ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Furt calificat: am fost surprins de jandarmerie luând banii căzuți din buzunarul unui om beat. În curând începe procesul, la ce mă pot aștepta?

Acum un an mergan acasa la 2 dimineata in Cluj-Napoca am vazut un baiat dormind de betie in mijlocul trotuarului.M-am apropiat sa vad daca nu cumva a patit ceva insa am vazut ca doar doarme.Cand am vrut sa-l trezesc s-a intors in somn intro alta parte si i-au cazut banii din buzunarul gecii.Eu am luat banii si am incercat sa plec insa am fost zarit acolo pe moment de zsandarmerie care patrula.Banii au ajuns inapoi in posesia baiatului in seara acea iar eu am fost foarte cooperant iar acesta este prima mea abatere penala.Nu de mult am primit citaie si am fost la tribunal sa intreb ce trebuie sa fac iar mi s-a spus cand trebuie sa vin la proces.Va rog sam-i spuneti care sunt cele mai aspre si si cele mai putin aspre consecinte.
Va mutumesc anticipat pentru raspunsuri
Ultima modificare: Miercuri, 27 Iunie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Mihaita556 , utilizator 09:42, 14 Iulie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Probabil aţi fost trimis în judecată pentru infracţiunea de furt. Aţi avea posibilitatea de a vă impăca cu respectivul băiat , în faţa instanţei sau la un notar, ceea ce ar duce la încetarea procesului penal şi nu aţi mai suferi nicio consecinţă. În caz contrar, veţi fi judecat şi condamnat, pedeapsa fiind micşorată dacă veţi recunoaşte şi regreta fapta, putând obţine o suspendare a executării pedepsei sau chiar amânarea aplicării pedepsei, dacă veţi avea un avocat care să vă facă o apărare eficientă.
Multumesc mult pentru raspuns.Insa am o intrebare.Nu am oare nici o sansa sa scap doar cu o amenda penala??
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca incadrarea juridica data faptei dv.e de furt calificat, pentru ca fapta a fost savarsita in timpul noptii (art.229 alin.1 Cod penal), legea nu prevede alternativa amenzii penale. Doar la furtul simplu este aceasta alternativa. Adica art.228 Cod penal.
Multumes din nou.Mai am o intrebare.Din pacate nu imi permit sa i-mi iau un avocat poate oare avocatul din oficiu oferit de judecatorie sa ma apere destul de eficient incat sa se amane pedeapsa.??Si daca va rog imi puteti explica ce inseamna amanarea pedepsei?Si este oare situatia diferita in cazul in care jandarmeria a depus plangerea si nu baiatul?
Ultima modificare: Luni, 25 Iunie 2018
Mihaita556, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Avocatul din oficiu va va face apararea pe care o considera, dupa ce studiaza dosarul. Amanarea aplicarii pedepsei inseamna ca nu vi se aplica pedeapsa, dar veti fi supravegheat un timp de serviciul de probatiune. Mai multe nu pot sa va spun fara sa va cunosc dosarul si situatia de fapt si de drept.

Alte discuții în legătură

Amanarea aplicari pedepsei zaicaioan zaicaioan Buna ziua . A trecut 2 ani de cand am fost condamnat cu amanarea aplicari pedepsei pentru conducere fara permis sub inf alc. si tot 2 ani am primit la ... (vezi toată discuția)
Sentinta penala cu suspendare si cu perioada de incercare- apare in cazier? gagiuo gagiuo buna ziua. as dori si eu sa stiu daca apare in cazier ca am primit o sentinta data de tribunal, sentinta pentru 2 ani de inchisoare, dar cu suspendare si ... (vezi toată discuția)
Dupa cat timp se sterge cazierul si care sunt conditiile sfinxul sfinxul buna pentru toti am fost condamnat in 1997 la 3,2 ani in lipsa pentru furt auto ajutat de un prieten ,am fost condamnat in lipsa si pedeapsa sa prescris ... (vezi toată discuția)