avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi

Miercuri, 29 ianuarie, are loc evenimentul: Noutăți fiscale 2025 din perspectivă contabilă: Sesiune cu Cristian Rapcencu. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general LICHIDITATE CURENTA?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

LICHIDITATE CURENTA?

Imi spuneti si mie va rog cum se calculeaza lichiditatea curenta?
multumesc:(
Cel mai recent răspuns: Fănel Plopeanu , Consultant asigurari 13:22, 3 Noiembrie 2009
Se calculeaza ca raport intre activele circulante si totalul datoriilor pe termen scurt. Cu cat valoarea sa este mai mare, cu atat compania are o capacitate mai mare de a-si plati datoriile curente fara sa apeleze la resurse pe termen lung sau la noi imprumuturi. O valoare subunitara inseamna ca firma are nevoie sa se imprumute sau sa vanda o parte din activele imobilizate pentru a-si plati datoriile si a evita falimentul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul indicatori finaciari StoMada StoMada Buna seara, Am o intrebare cu privire la calculul a doi indicatori finaciari : - [b]indicatorul lichiditatii curente = active curente / datorii ... (vezi toată discuția)
Analiza pozitiei financiara a unei intreprinderi din domeniul consultantei financiar contabile stroetania stroetania buna ziua as dori sa apelez si eu la bunavointa dv oastra sa ma ajutati cu o analiza financiara a unei firme a carei indicatori se prezinta astfel: Indicator ... (vezi toată discuția)