avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie

Buna seara,

Am o intrebare referitoare la pensia minima sociala, sau pensia de urmas.
Tatal meu a decedat anul trecut, in decembrie 2017 ( 55 ani), avand peste 35 de ani de munca.
Mama mea nu are niciun venit, nu a lucrat in campul muncii niciodata, deoarece a stat acasa si a crescut 3 copii.
Intrebarea mea este, mama mea poate beneficia de pe urma contributiei tatalui meu, de vreo pensie sub orice forma? fie sociala? de urmas? sau de vreun fel ?
Daca da, care sunt conditiile si care este procedura?Unde anume trebuie sa ma adresez sa poata beneficia?
Va rog mult daca ma puteti ajuta cu un raspuns.
Va multumesc anticipat.
O seara buna!
Cel mai recent răspuns: alina90micu , utilizator 20:41, 25 Iunie 2018
Buna ziua,
Da, mama poate solicita o pensie de urmas. De asemenea, daca exista copii minori sau daca au pana in 26 de ani si urmeaza cursurile la zi ale unei forme de invatamant, pot obtine pensie de urmas.
Aveti mai jos un link cu actele necesare, publicat de Casa Nationala De Pensii:

[ link extern ]
Va multumesc frumos pt raspunsul prompt.
Copii monori nu este cazul. Mama a solicitat pensie de urmas, insa de la casa de pensii ( Targovite) i s-a spus ca va beneficia doar pe o perioada de 6 luni, de pensia de urmas, dupa care se va intrerupe. Ulterior, dupa ce tatal meu ar fi trebuit sa iasa la pnesie, conform varstei, pensia de urmas se va relua in favoarea mamei mele.
Ideea este ca au trecut 6 luni, iar mama mea nu a primit nicun ban, iar pana la pensionarea cf varstei ( adica peste 10 ani), mama mea nu are niciun venit. De aceea voiam sa am si o alta opinie avizata, daca exista vreo alta posibilitate ( macar cea minima sociala).
Va multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie (de urmas?) gradul 3 de invaliditate CatalinNic CatalinNic Buna ziua, Situatia este urmatoarea. Mama mea a beneficiat pana in aceasta luna de pensie de urmas (in urma decesului tatalui meu) fiind incadrata cu un ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas dovlecel79 dovlecel79 Buna ziua!Am si eu o intrebare la dumneavoastra,daca ma puteti ajuta!?Tatal meu a decedat pe data de 21 iunie 2008,era pensionar,mama este casnica si are 55 de ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas gamineea gamineea Buna seara! Am 23 de ani si beneficiez de pensie militara de urmas in urma decesului tatalui meu.Beneficiez de aceasta pensie pana la varsta de 26 de ani daca ... (vezi toată discuția)