avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 967 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Pensie de întreținere vs. poprire pe venit: care ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Pensie de întreținere vs. poprire pe venit: care este procentul maxim cumulat în care se pot face reținerile, și care creanță este prioritară?

In cazul in care instanta de judecata hotaraste plata unei pensii alimentare pana la varsta de 18 ani a copilului in timp ce pe venitul lunar (salariu) exista deja o poprire in curs (1/3 din venitul net), care este procentajul final cumulat datorat catre recuperator si catre pensie alimentara? Poate depasi 50% ? Poate fi pensia alimentara stabilita la 25%, iar poprirea sa scada de la 33% la 25% in favoarea pensiei alimentare? Care este prioritara? Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 29 Iunie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Claudia-Elena Mardare , Avocat 18:20, 28 Iunie 2018
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pensia alimentara catre minor este prioritara, In momentul infiintarii popririi privind pensia, cuantumul celeilalte popriri va scadea, totalul sumelor poprite neputand depasi 1/2 din salariul net lunar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Popririi banci + poprire pensie de intretinere minor(transformata din procent in suma fixa) + restanta pensie alimentara. care este solutia care ma poate ajuta sa nu ajung un om al strazii? clericul clericul - In 2019, in urma divortului, s-a stabilit pensia alimentara de 25%(1/4) din venit pentru minor. - In 2020, fosta sotie a infiintat poprirea de 33% din venit ... (vezi toată discuția)
Poprire ldragos70 ldragos70 din cate stiam eu in cazul unei singure popriri valoarea popririi poate sa ajunga pana la 25% din salariu. Cunosc situatie in care poprirea a ajuns la 50%. ... (vezi toată discuția)
Procentaj total poprire salar? bugnarciprian bugnarciprian Buna, in cazul in care am de platit pensie alimentara pentru 1 copil minor si am de asemenea si credite la care o sa primesc poprire pe salar care este ... (vezi toată discuția)