avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Pot taia o teava a vecinilor care trece pe ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Pot taia o teava a vecinilor care trece pe proprietatea mea?

Locuiesc intr-un cartier rezidential(un ansamblu de case lipite una de alta),avand o hazna comuna iar teava de scurgere trece de pe o proprietate pe alta.Acum ceva timp am luat initiativa de a ma ocupa eu de toate actele ptr a ne bransa la reteaua de canalizare.Toate bune si frumoase pana am terminat si a trebuit sa contribuie fiecare cu banii necesari ptr a ne apuca de lucrare.Nu au mai dat banii.In acel moment eu m-am hotarat sa fac alt proiect singura.Am executat toate lucrarile si in curand voi fi bransata la canalizare.Intrebarea este urmatoarea: Daca teava de scurgere a vecinilor trece pe proprietatea mea,am voie legal sa o tai ptr ca eu nu ma mai folosesc de ea si nici nu mai sunt deacord sa treaca pe la mine prin curte?Astept raspuns.Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Marți, 26 Iunie 2018
alynutza1973@yahoo.com, utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 13:21, 27 Iunie 2018
Atat timp cat teava resoectiva deserveste prin proiect mai multi utilizatori ,dv nu aveti autoritatea si competenta sa o dezafectati
Eventual puteti sa ridicati pretentia achitarii de catre restul utilizatorilor instalatiei a unei chiri
Nu exista nici un proiect si nici un act oficial in care sa fie prevazuta conducta si haznaua comuna


ynocentta a scris:

Atat timp cat teava resoectiva deserveste prin proiect mai multi utilizatori ,dv nu aveti autoritatea si competenta sa o dezafectati
Eventual puteti sa ridicati pretentia achitarii de catre restul utilizatorilor instalatiei a unei chiri

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca tot ati realizat singura bransamentul pentru casa dvs., pentru situatia existenta la vecini puteti sesiza Directia de sanatate publica, primaria si Agentia de mediu, in scris, cu nr. de inregistrare/ data. Sesizarile se pot trimite prin posta.
Dezvoltatorul trebuia sa prevada prin proiect si sa realizeze in teren modul de bransament a canalizarii din zona, avand acordul primariei. Receptia finala a lucrarilor de ctii. nu putea fi semnata in conditiile lipsei canalizarii/ bransamentelor la canalizare, in zona respectiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu vecinii de curte: cum le pot desființa legal canalizările făcute pe terenul meu? ContSters441080 ContSters441080 Buna ziua, as dori sa stiu ce solutii legale exista pentru urmatoarele situatii: 1. vecinul din laterala casei mele isi deverseaza apa menajera intr-o ... (vezi toată discuția)
Bransare gaze de la bransamentul vecinilor Coman Radu Coman Radu Detin un imobil in carierul Giulesti, amplasat pe un drum de servitute pe care sunt 4 locuinte(fiecare proprietar lasand o parte din proprietate pentru acest ... (vezi toată discuția)
Extindere retea de gaz FFMI FFMI In urma cu 7 ani am adus teava de gaz pe strada noastra impreuna cu 5 vecini. Am platit unei firme care se ocupa de extinderea retelelor de gaz. Acum s-au mai ... (vezi toată discuția)