avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune după moartea tatălui
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune după moartea tatălui

Dacă nu s-a încheiat succesiunea pentru terenul și casa moștenite de la părinții tatălui meu noi putem face acum succesiunea după moartea lui ? Sunt peste 25 de ani de la moartea părinților lui, iar el a întreținut tot în acești ani și a plătit impozit pentru ele.
Cel mai recent răspuns: Gobej , utilizator 21:31, 28 Iunie 2018
"Nu s-a incheiat"...adică a fost începută, dar nu s-a finalizat. De ce?
pentru ca au fost 4 frati; 2 au cedat in favoarea tatalui meu , iar al 3-lea voia jumatate din tot si de aceea nu s-au inteles... si acum dupa moartea tatalui meu vrea tot jumatate...
Nu exista act de "cedare" si nu se poate renunta "in favoarea". Cine renunta, renunta pur si simplu si se considera a nu fi fost moștenitor. Cu siguranta renuntarea nu s-a făcut în favoarea.
Deci cei 2 frați au renunțat și au rămas tata si celalalt frate.
Rămânând 2 frați, masa succesorala se împarte în mod egal. Deci practic, unchiul cam e îndreptățit să ceară jumătate.
Revenind la întrebarea dvs., in momentul de fata nu se poate dezbate succesiunea după tatăl dvs întrucât nu există acte de proprietate. Trebuie finalizată succesiunea după bunici (Pe cale judecătorească, daca exista neînțelegeri), iar după obținerea hotărârii judecătorești, puteti deschide procedura succesorala după tata.
va multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Moștenire după bunica Isthrt Isthrt Buna ziua. As dori sa imi dați un raspuns, dacă se poate, la următoarea situație : tatăl meu a decedat de doua săptămîni si momentan dezbatem ... (vezi toată discuția)
Contract notarial nul întrucât nu a fost întabulat. cum se rezolvă problema aceasta? AndCosmin AndCosmin In urma mortii tatalui meu vitreg mama si fratele meu vitreg sunt mostenitorii unui imobil din Bucuresti imobilul fiind mostenit de tatal meu vitreg de la ... (vezi toată discuția)
Vanzare drept proprietate annesis annesis Buna ziua, Eu detin 50% din cata parinteasca, iar mama 50%. Dupa moartea mamei toti fratii au cedat dreptul in favoarea surorii mele. eu doresc sa ii vand ... (vezi toată discuția)