avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract intretinere

Buna seara! Am o cunostinta care are un contract de intretinere, in care scrie ca subsemnata x il imputerniceste pe fiul ei necasatorit sa o intretina (medicamente, hrana.....) pe durata vietii iar dupa moartea ei fiului ii ramane casa.intre timp fiul s-a casatorit are copii....Subsembata x a decedat, fiului i-a ramas casa.Intrebarea este daca se ajunge la un eventual divort sotia are ceva drept in acea casa? Fratii sotului pot contesta acel contract de întreținere? Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: robidana , utilizator 18:44, 27 Iunie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Soția nu are nici un drept la casă deoarece este un bun dobândit înainte de căsătorie.
Dacă a contribuit la repararea și întreținerea casei, poate cere să fie despăgubită print-un drept de creanță.

Frații au dreptul legal să atace în instanță actul, dar nu le garantează nimeni că vor obține ceva fiind un contract de întreținere.
Vă mulțumesc pentru răspunsul dvs.!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de intretinere! sori18 sori18 Buna ziua! La data de 05.12. 2001 am incheiat un \\"Contract de intretinere\\" cu parintii mei, autentificat la notar, in care se mentioneaza ca mi se ... (vezi toată discuția)
Mostenire marivasile marivasile buna seara, am si eu urmatoarea problema si va rog sa aveti bunavointa sa ma ajutati: sunt casatorit si am un copil cu sotia, de asemena sotia mai are un ... (vezi toată discuția)
Mostenire contract casa Adevar1 Adevar1 Buna ziua, La moartea bunicului meu, bunica ramasa vaduva a vandut casa, si a cumparat o alta casa. Pe contractului noii case trecandu-se pe ea ... (vezi toată discuția)