avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1043 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Renunțarea la cetățenia romană
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Renunțarea la cetățenia romană

Buna ziua,

Va scriu acest mesaj în speranta ca imi puteți oferi câteva informații despre procedura de renunțare la cetățenia romană în scopul obținerii cetățeniei austriece.
Matusa mea, domiciliata în Austria, a depus actele pentru renunțarea la cetățenia romană, în septembrie 2017 si este foarte îngrijorată pentru ca deja a trecut foarte mult timp si nu a primit niciun răspuns.
Presupun ca este o procedura destul de anevoioasă însă imi puteți spune aproximativ cat va mai dura sau daca trebuie sa faca si altceva decât sa aștepte ?
Mulțumesc anticipat !

Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 12:08, 27 Iunie 2018
Matusa dvs a mai facut si altceva decat sa se ingrijoreze? Procedura de renuntare la cetatenie e derulata de Ministerul Justitiei. MAE este doar un intermediar pentru cetatenii cu domiciliul/ resedinta in strainatate. Iata un loc unde puteti afla detalii, si chiar interveni: [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie in austria - cetateni romani relu cojocar relu cojocar Este posibil sa ne casatorim civil,in Austria,in conditiile in care suntem cetateni romani,cu domiciliul in Romania?Daca da,de ce acte avem nevoie? (vezi toată discuția)
Pasaport nou Adrian166 Adrian166 Buna ziua! Mi-as dori sa intru in posesia unui nou pasaport (cel vechi e expirat). Iata cazul meu : Am domiciliul stabil in Canada, iar pentru cei in situatia ... (vezi toată discuția)
Formular e104 IoanStelianIanc IoanStelianIanc Doresc sa aflu daca pot sa obtin formular E104 online intrucat ma aflu in Austria si am nevoie pentru obtinerea e-card de la GKK Salzburg? (vezi toată discuția)