avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Pasaport nou
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Pasaport nou

Buna ziua!
Mi-as dori sa intru in posesia unui nou pasaport (cel vechi e expirat). Iata cazul meu : Am domiciliul stabil in Canada, iar pentru cei in situatia mea saitul MAE ofera posibilitatea (bina facuta si clara) completarii cererii online (ca si programarea momentului prezentarii la ghiseul consulatului). Aceasta procedura ofera deasemenea posibilitatea trimiterii documentelor necesare, scanate. Printre acestea, insa, mi se solicita cartea de identitate romaneasca - care a fost in fapt retinuta si anulata in trecut (dat fiind stabilirea domiciliului in strainate).
Intrebarea mea este: cum imi pot obtine pasaportul, daca nu mai posed CI (insa evident ca nu am renuntat la cetatenie)?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adrian166 , utilizator 16:18, 11 Septembrie 2018
Solicitati obtinerea unui pasaport CRDS - pentru cetateni romani cu domiciliul in strainatate.
Multumesc! Am contactat consulatul si am primit ajutor cum sa depun cererea sarind peste chestiunea (obligatorie - probabil formularul trebuie revazut) documentului de identitate romanesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberarea primului act de identitate Justitiarul71 Justitiarul71 Conf.art.15, alin 2 din OG 97/2005 republicata eliberarea primului act de identitate nu se poate face pe baza de procura speciala. Intrebare: Cum se procedeaza ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere, duplicat scalin scalin Locuiesc in Canada de mai bine de 12 ani de zile. De curind am descoperit ca nu mai imi gasesc Certificatul de Nastere, eliberat la Constanta. Mai am printre ... (vezi toată discuția)
Pasaport cu residenta in sua Diola Diola Cu rezidenta in SUA ( am doar green card) iar pasaportul e expirat buletinul expirat si distrus din gresala de catre mine). Cum pot sa imi reinnoiesc ... (vezi toată discuția)