avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Probleme la locul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Probleme la locul de munca

Buna ziua ! Lucrez la o firma care nu se afla intr-o situatie financiara fericita (intarzieri la plata utilitatilor , intarzieri la salarii , intarzieri la diferiti furnizori ) . Firma se afla in aceasta situatie de aproximativ 6 luni de zile . Nu s-au facut restructurari si nici nu s-a concediat nici un angajat , chiar daca unii angajati refuza sa lucreze sau lucreaza la capacitate minima . Firma beneficiaza de un avantaj daca isi determina angajatii sa plece ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:29, 27 Iunie 2018
Daca angajatii pleaca si nu sunt angajati altii in loc, costurile firmei cu forta de munca se reduc.
Pentru refuzul de a lucra sau pentru lucru la capacitate redusa, angajatorul poate aplica sanctiunile administrative prevazute de ROI al firmei.
Pentru intarzierea platii salariilor puteti sesiza ITM in scris, cu nr. de inregistrare/ data.
Pentru intarzierea altor plati, furnizorii pot percepe dobanzi si/ sau sesiza ANAF.
CRaulD a scris:

...... Firma beneficiaza de un avantaj daca isi determina angajatii sa plece ?

Singurul avantaj este reducerea cheltuielilor de personal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere - acte pentru somaj Gabiria Gabiria Buna ziua, Lucrez din octombrie 2012 la o societate care in momentul de fata se confrunta cu probleme financiare mari si are restante la plata taxelor ... (vezi toată discuția)
Reducere salariu fara acordul meu ContSters239798 ContSters239798 Buna ziua, Cum se fac inregistrarile in Revisal vis-a vis de modificarea salariului. Mie mi s-a redus salariul desi eu n-am semnat nici un act ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu datoriile catre bugetul de sanatate ale unei firme aflate in executare silita elenagabi elenagabi Buna ziua. Lucrez la o firma care nu a platit de ani buni dările catre stat. Intre acestea, nici cele catre bugetul asigurarilor de sanatate (inclusiv ... (vezi toată discuția)