avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Accident mașina servici cu CASCO
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Accident mașina servici cu CASCO

Buna ziua,
Am avut un accident cu o mașină de servici asigurata Casco , țin sa precizez ca era in afara programului și ca vina este a mea. Cei de la companie datorită unor politici interne nu vor sa repare mașina pe Casco , și țin sa pună dauna totala a mașinii in plata mea . As dori sa știu dacă pot face asta , dacă pot fi obligat sa suport întregul cost al mașinii.
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 20:17, 2 Iulie 2018
Aveati dreptul sa utilizati masina in interes propriu, in afara programului de lucru?
Daca aveti masina pusa la dispozitie de catre firma, in documentul incheiat in acest sens intre dvs. si angajator ar trebui sa se regaseasca toate aspectele privind utilizarea de catre dvs. a autoturismului (la serviciu si/ sau in afara acestuia) respectiv sarcinile firmei.
Intrucat erati n afara programului de lucru autovehiculul a fost folosit de dvs. in interes personal, probabil fara aprobarea conducerii firmei. In aceste conditii firma este indreptatita sa va solicite achitarea de catre dvs. a contrvalorii reparatiei autovehiculului pana la limita unei daune totale.
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am lovit pe cineva in parcare cu mașina de firmă in timpul ... Mihaii1 Mihaii1 Am lovit pe cineva in parcare cu mașina de firmă in timpul programului, am anunțat la firma, am făcut amiabila cu persoana respectivă, iar acum șeful ... (vezi toată discuția)
Un prieten mi.a lovit masina Alex b1 Alex b1 Buna ziua si Craciun fericit tuturor! Am o mica problema. Ieri i.am dat masina unui prieten sa conduca un pic si a reusit performanta sa intre intr.un ... (vezi toată discuția)
Pretentii daune DraghiciIulian DraghiciIulian In 30.03.2015 autoturismul pe care il conduceam a fost lovit din spate de un alt vehicul .In urma cercetarilor a reiesit clar vina celui care a lovit .In urma ... (vezi toată discuția)