Sotul meu a decedat . Avem împreună doi copii minori. La moștenire mi s a spus că trebuie să merg în instantă pt un reprezentat legal al copiilor. Ulterior, in urma discuției cu un avocat am aflat că reprezentat legal poate fi orice altă persoana in afara parintelui rămas in viată, deoarece succesiunea reprezintă din punct de vedere legal un conflict de interese. As dori să aflu si o altă părere, deoarece nu e deloc simplu sa desemnezi o altă persoană care să reprezinte drepturile propriului tău copil. Mulțumesc frumos !
In cazul dezbaterii succesiunii, copiii au nevoie de un curator care sa le reprezinte si apere interesele care, desi vi se pare ciudat, pot fi contrare intereselor dv. Aceasta persoana poate fi o ruda apropiata, o persoana de incredere. Adresati-va si Autoritatii tutelare de domiciliu pentru acest lucru! Sunt cazuri in care s-a dezbatut succesiunea cu un curator numit de Autoritatea tutelara, alteori curator numit de instanta. Nu este o practica unitara, dar sigur aveti nevoie de curator pentru minori.