avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Unde se depune cererea cu valoare redusa
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Unde se depune cererea cu valoare redusa

Am depus la inceputul anului o cerere cu valoare redusa la judecatoaria timis, paratul fiind din Bucuresti, s-a judecat si am castigat in prima instanta.
Din cate m-am interesat, cererea se depune la autoritatea unde domiciliaza parata in cazul acesta de ce s-a judecat si nu a fost respinsa cererea ?
Mersi
Nu inteleg la ce autoritate va referiti si ce anume sa mai depuneti.Daca ati castigat solutia fiind definitiva mergeti la un executor judecatoresc in cazul in care debitorul nu plateste de buna voie.
Ultima modificare: Joi, 28 Iunie 2018
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Vreau doar sa inteleg de ce a fost acceptata si judecata la judecatoria din Timis daca parata are domiciliul in Bucuresti. Tin sa mentionez ca este vorba despre o cerere cu valoare redusa. Nu ar fi trebuit respinsa pentru ca nu a fost depusa la Bucuresti?
E cu totul altceva decat ce rezulta din intrebarea dvs initiala.Instanta nu putea invoca din oficiu necompetenta daca exceptia nu a fost invocata de parat prin intampinare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort, competenta teritoriala Vera22 Vera22 Sotul meu a deschis actiunea de divort.Am primit o instiintare la care ar fi trebuit sa raspund cu specificarea adresei mele si alte contestatii privitoare la ... (vezi toată discuția)
Cerere valoare redusa turkn turkn M-am indreptat impotriva unui datornic depunand in instanta o cerere de valoare redusa.Pe portalul instantelor a aparut data de 15 mai pentru ... (vezi toată discuția)
Competenta instanta de executate Smarandache Smarandache Incuvintarea executarii silite se face doar la instanta sectorului unde se afla domiciliul debitorul sau si a creditorului ? (vezi toată discuția)