Buna ziua,
Aceasta este o problema de care s-au ocupat oameni ce nu au obisnuinta sa se informeze, insa ma aflu intr-o perioada a vietii in care ramane responsabilitatea mea sa fac ceva, sunt date care imi lipsesc si nu am incredere in mama mea ca a inteles pe deplin ce este de facut.
O sa incerc sa fiu punctual:
-bunica decedata in jur de 2013
-singura proprietate pe numele , o garsoniera
-bunica a avut 2 fii, tatal meu:decedat, si unchiul meu
-exista un testament, cu greseli gramaticale, in care aceasta dorea ca unchiul meu sa foloseasca garsoniera, iar apoi la decesul lui sa fie impartita garsoniera intre mostenitori.
-mostenitorii legali ar fii: unchiul meu, si eu cu fratele meu (sau mama mea?, detaliul este cunoscut insa nu-mi aduc aminte)
-am fost chemati, de catre unchi, eu si fratele meu pentru aprobarea acestui testament, eu am refuzat, aprobarea nu a fost facuta, succesiunea nu a fost facuta, se poate sa fi fost 2014.
(mentiune: unchiul este majoritar responsabil pentru decesul bunicii)
-incepand cu decesul bunicii, unchiul meu are data spre inchiriere aceasta garsoniera. (singura varianta este sa o faca la negru?).
Nu stiu ce sa fac, ne-a fost dat la cunostinta ca daca vom incerca sa re-incepem procesul de succesiune eventual costurile vor fi mai mari. Unchiul ne-a amenintat ca ne va da in judecata sau ceva, atunci, la refuzul de a semna actele de pasare a testamentului; insa chiar daca sunt constient ca este imposibil sa faca asta, nu am mai auzit nimic de la ei de atunci, peste 3 ani.
Actele se afla la unchiul meu, nu avem copii (greseli ale mamei mele), nu avem chei, stim sigur ca acestia o au spre inchiriere insa nu am reusit sa aflam nici un detaliu.
Exista variante prin care am pierdut dreptul la mostenire prin inactiune? Exista vreun motiv pentru care latura unchiului are vre-un soi de avantaj asupra imobilului? Ce ati sugera sa fac? Mentionez ca nu am refuzat prezentarea la nici o invocatie notariala.
Va multumesc si va urez o zi minunata!
Cel mai recent răspuns:
Catalinmtv , utilizator
13:19, 3 Iulie 2018