avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1057 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Nu pot radia mașina care este doar la fisc pe numele ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Nu pot radia mașina care este doar la fisc pe numele meu

Buna ziua. De câțiva ani ma tot chinui anual sa radiez o mașina care nu este pe numele meu decat la fisc. Mașina a fost la mimeni doar 2 săptămâni apoi am vândut-o dar fiind un puștan nu știam ce trebuie sa fac și am dat-o fără contract fără nimic. Cand am cumparat-o am făcut la fel am dat banii și am plecat. In fine am pus-o la fisc pe numele meu dar daca am vândut-o am vrut sa o radiez. Am fost la fisc și am completat cererea aceea pt radiere doar ca nu am mai depus-o deoarece sincer am uitat și apoi a trebuit sa plec din țara pt cativa ani. Acum am de plata vreo 15000 RON. Va rog din suflet indrumatima și pe mine ca nimeni nici poliția nici fiscul nu îmi zice decat ca trebuie plătit dar tot nu o pot radia nici daca plătesc însă nici nu vreau sa plătesc atâția bani atâta vreme cât eu nu mam folosit de mașina decat 2 săptămâni. Știu ca eram un puștan fără minte dar acum îmi dăunează chestia asta cu fiscul. Deci mașina nu este pe numele meu și nici cel caruia i-am dat-o nu cred ca a Înmatriculat-o pe numele sau . Oricum nu dau de el pt ca nu știu cine este nu am absolut nici un act de la el sau cu el. Am doar copii de pe cartea mașinii atât.Nu este ilegal sa fie mașina pe numele meu la fisc atata timp cât nu este înmatriculata pe numele meu? Știu ca a fost greseala mea ca nu am radiat-o la timp dar măcar sa fac ceva sa se stopeze anual impozitul ca sa pot plăti in decursul anilor suma de 15000 RON daca nu se poate anula datoria ca in alte tari.Nici fiscal nu am avut când am pus-o la fisc pe numele meu dar au acceptat așa . Va multumesc mult .
Cel mai recent răspuns: Iulian8484 , utilizator 20:13, 29 Iunie 2018
Verificati intai daca masina mai este in circulatie pe baza nr de inmatriculare sau a seriei de caroserie din CIV.

[ link extern ]

Problema este destul de complicata pentru a fi radiata de la fisc. Nu o veti putea radia daca nu veti plati impozitul restant.

Nu pricep in ce conditii au inregistrat masina la fisc din moment ce nu ati prezentat niciun document de proprietate/achizitie.

Ati platit vreodata impozit pe masina de cand a fost "inregistrata" la fisc?
Ati platit vreodata impozit pe masina de cand a fost "inregistrata" la fisc?

Autoritatea fiscala,automat pentru toate bunurile notate pe rol fiscal impune anual impozit
@iulian8484
Puteti radia vehiculul incheind declaratie notariala pe proprie raspundere ca nu mai detineti in fapt si in drept bunul mobil urmare tranzactionarii acestuia
In baza declratiei notariale,solicitati autoritatii fiscale teritoriale radierea vehiculului pe proprie raspundere
Dupa achitarea debitului in evidenta autoritatea fiscala urmeaza sa dispuna radierea auto de pe rolul dv fiscal
Succes !


cyan a scris:

Verificati intai daca masina mai este in circulatie pe baza nr de inmatriculare sau a seriei de caroserie din CIV.

[ link extern ]

Problema este destul de complicata pentru a fi radiata de la fisc. Nu o veti putea radia daca nu veti plati impozitul restant.

Nu pricep in ce conditii au inregistrat masina la fisc din moment ce nu ati prezentat niciun document de proprietate/achizitie.

Ati platit vreodata impozit pe masina de cand a fost "inregistrata" la fisc?


Masina este in circulație încă deoarece am verificat și are itp valabil pana in 2019. Nu am plătit niciodată impozit atâta timp cât eu am ținut-o 2 săptămâni apoi am dat-o și am plecat din țara.nici eu nu știu cum au înregistrat-o la fisc fără sa prezint document de proprietatea sau achiziție. Am fost acolo am zis ca vreau sa înregistrez mașina pe numele meu la fisc au zis ca nu se poate și am rugat frumos , apoi au zis da e Ok.De aceea întreb daca nu cumva a fost ilegal ceea ce au făcut ei , eu neștiind in ce ma bag fiind un copil de 18 ani. Pe baza unei declarații notariale pe propria-i răspundere ca nu o dețin de ani buni și pe baza cererii de radiere pe care nu am depus-o dar o am ca dovada nu pot scapa de impozit? Nu m-ar deranja sa plătesc măcar pe un an doi dar sa plătesc pe 7 ani și altul sa se foloseasca pe banii mei chiar nu îmi convine și nu pricep cum numai in România o mașină Poate fi la fisc pe un alt nume decat proprietarul. Aici nu pricep și dupa parerea mea este ilegal însă cred cât doar statul poate face ilegalitați fara a fi tras la răspundere nu și noi oamenii de rând are ii platim pe ordinarii de la fisc parlament și alte instituții. Vă multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot radia fiscal masina? weedmastersr weedmastersr Buna ziua, Am nevoie un sfat cu privire la cum as putea radia o masina. In urma cu cativa ani cand exista taxa de mediu am cumparat o masina doar cu ... (vezi toată discuția)
Radiere masina Constanta2013 Constanta2013 Buna ziua Ma confrunt cu o problema si am nevoie de ajutor: Acum 11-12 ani, am cumparat o dacie, am inmatriculat-o, am inscris-o, am platit la ... (vezi toată discuția)
Daca radiez autoturismul la cerere mai platesc impozit? GABRI_EL GABRI_EL Doresc sa radiez propriul autoturism, deoarece fiscul imi cere sa platesc 4000 lei pe an deoarece are capacitatea prea mare si e de lux, cu toate ca este din ... (vezi toată discuția)