avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Proprietar decedat, apartament nelocuit, cine ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Proprietar decedat, apartament nelocuit, cine plătește?

Buna ziua!
Sunt administrator al unei asociații de proprietari. La unul dintre apartamente proprietarul a decedat, apartamentul este nelocuit, iar urmașii proprietarului nu se cunosc. Moștenitori există! Pentru a evita prescrierea sumelor restante cum trebuie sa procedez?
Mulțumesc anticipat pentru răspunsuri!
Ultima modificare: Vineri, 29 Iunie 2018
aaddii, utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 12:37, 10 Iulie 2018
Daca exista mostenitori si acestia accepta mostenirea, in urma succesiunii facute, mostenitorii vor plati datoriile celui decedat.
Daca sunteti administrator de imobil,ar trebui sa va cunoasteti limitele de competenta
Solicitati presedintelui de asociatie sa parcurga dispozitiile in vigoare sa instituie privilegiu imobiliar la ocpi
Ok! Institui privilegiul imobiliar. Dar eu vreau recuperarea sumelor. Nu ma multumeste raspunsul domnului Popa: Daca exista mostenitori ... Am zis ca exista mostenitori! Ce fac? Astept ani de zile pana apar mostenitorii? Nu se prescriu sumele chiar si cu privilegiul instituit?
Ultima modificare: Luni, 9 Iulie 2018
aaddii, utilizator
Recititi ce ati scris in discutia initiala, citez: "..... iar urmașii proprietarului nu se cunosc. Moștenitori există !"
Existand mostenitori luati legatura cu acestia, iar daca nu-i cunoasteti va puteti interesa la Serviciul evidenta populatiei din cadrul primariei. Posibil ca urmasii sa se fi ocupat de inmormantare.
Mostenitori existand, daca acestia nu accepta mostenirea nu vor plati nici datoriile decedatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ipoteca pe casa de la cadastru? bogdanA2012 bogdanA2012 Buna ziua! In urma unei ne plati a unei persoane la intretinere care a fost administrator de bloc si care a sustras o suma de bani care se afla inca in ... (vezi toată discuția)
Privilegiu imobiliar otto2007 otto2007 Buna ziua, Asociatia a dat in judecata un proprietar pt restante la intretinere. A facut cerere si pt instituirea de privilegiu imobiliar ceea ce s-a si ... (vezi toată discuția)
Privilegiul imobiliar elga50 elga50 Am urmatorul caz: - un apartament in care locuieste sotul mostenitor; - la apartamentul respectiv s-au inregistrat restante fara speranta de a mai fi ... (vezi toată discuția)