avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... plangerea penala cat de utila este?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

plangerea penala cat de utila este?

cat de utila mi-ar fi o plangere penala pentru nerespectarea unei hotarari definitive care nu adepasit termenul de prescriere avand in vedere ca paratul a dat declaratii false in contradictoriu cu cele de la politie
Cel mai recent răspuns: Nicu Lucaci , Consilier juridic 21:40, 4 Noiembrie 2009
Depinde de interesele pe care le detineti si care ar putea fi evidentiate in urma sustinerii si probarii declaratiilor ca si false ,in contradictoriu cu cele de la politie.
Concret ,care obiectul cauzei si care este relevanta declaratiilor false in raport de hotararea pronuntata ?
La momentul cand au fost facute declaratiile in fata instantei nu aveati cunostiinta ca acestea difera fata de cele date la politie,astfel incat sa fi atentionat instanta despre acest aspect?
depinde la ce te referi, ca daca te referi la marturie mincinoasa acesta isi poate schimba declaratia pana in fata instantei de judecat, iar daca in urma declaratiei respectiva ai suferit vreo paguba, atuncea de poti adresa politiei cu o plangere penala prealabila si cu copii de pe declaratile contradictorii, intrucat trebuie sa dovedesti vinovatia persoanei respective. Daca crezi ca o poti proba merita sa formulezi plangere daca nu nu o formula.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pretentii cu martori mincinosi Eyeobs Eyeobs 1.Ce se poate face contra unui martor care semneaza o chitanta de mana la reclamant acasa, nefiind de fata la intocmirea chitantei iar in instanta recunoaste ... (vezi toată discuția)
Elemente constitutive ale infractiuni VONPAUL006 VONPAUL006 Intr-o actiune piritii prezinta in intimpinare lucruri mincinoase. Am sesizat Parchetul pentru fals de declaratii, art.292 C.P. Parchetul in ... (vezi toată discuția)
Plangere penala declaratie falsa ulises10 ulises10 inainte de terminarea procesului civil, partea reclamanta poate depune o plangere penala (insotita de probe) impotriva partii parate, pentru faptul ca in ... (vezi toată discuția)