Buna ziua. Eu lucrez la stat in ture de 24/48. Implici, la acest program lucrez undeva la 240 ore pe luna chiar si in lunile in care ar fi trebuit sa lucrez doar 160.
Ni s'au creat niste "neplanificari" astfel incat sa nu depasit cu foarte mult timpul lunar de munca. Dar oricum se depaseste.
1.Pprima mea problema este ca, in lunile in care am concediu de odihna, nu ni se dau libere (neplanificari) deoarece ni s'a spus ca TREBUIE sa ne facem fondul lunar de lucru. adica cele 160 de ore sa zicem. intrebarea mea este: acel concediu de odihna, nu ar trebui sa se scada cumva din timpul lunar de lucru? Daca eu dupa data de 01 pana pe data de 15 sunt in concediu de odihna, prezenta mea la program ar fi de pe data de 16 pana la sfarsitul lunii. Corect?Asata ar insemna ca fondul meu de lucru sa fie mai mic. Nu?
Nu reusesc sa gasesc ceva in codul muncii care sa evidentieze modul de calcul prin care sa se scada zilele de concediu din fondul lunar de lucru astfel incat sa arate ca nu trebuie sa fac cele 160 de ore in lunile in care am concediu de odihna.
2. o alta problema este urmatoarea: a venit o procedura prin care se precizeaza ca: dupa efectuarea celor 160 de ore, daca lucrez o tura de 24 de ore, imi va fi platit ca ore suplimentare doar 8 ore. deoarece, cele 16 ore le recuperez in urmatoarele 2 zile libere. zile libere care ar fi trebuit sa le am deja libere pt ca eu mi'am lucrat deja cele 160 de ore din programul normal de lucru din luna respectiva.
Este corect? Sau sunt doar portite gasite ca sa ne poata chema mai mult la munca fara a ne plati corespunzator?
Ni s'au dat sa facem niste rapoarte prin care sa spunem ca suntem de acord cu aceasta procedura, sau daca nu suntem de acord, sa justificam de ce nu suntem de acord si sa motivam prin articole de lege.
Ideea e ca suntem militari. M'am gandit si eu la ITM. Dar nu stiu daca se vor baga :|
Treaba cu raportul si recomandarile...e venita de la ei.
Sa spunem daca suntem de acord...sau nu cu aceasta procedura..si daca nu suntem...ce sr trebui modificat...
Si ei stiu ca este ilegala. Dar este venita de undeva de sus.
Da...eu stiu. Ei nu :)
Si tot trebuie sa caut modalitati sa facem aceste rapoarte cat mai...elocvente. apropo, nu fac doar eu raportul, ci toata lumea.
Ore suplimentare
Bicoz
Buna ziua
Lucrez in cadrul MAI, ture de 24/72. Datorita acestui program, aproape in fiecare luna depasesc durata timpului normal de lucru, asa cum este ... (vezi toată discuția)