Buna ziua!
Este posibil că în acest an sau în următorul sa primesc bani pentru dividende de la o firma unde sunt acționar. Posibil sa se repete aceeași problema cu care m-am confruntat în trecut: m am trezit cu dividende aferente mai multor ani(3, daca nu mă înșel) și am fost obligată să plăteasc CASS cu penalități pentru perioada in care nu eram salariata/asigurată. Bineînțeles că am platit o sumă frumușică datorita acestor penalități. Daca as fi fost informată că urmează să primesc pt anul X suma de.... nu as fi ajuns in această situație, doar impozitul retinându-se la sursa. Știu că am avut o întrerupere a contractului de muncă mai bine de 6 luni in 2014/2015... 3 luni contract de munca și încă vreo 5 luni pauza până am găsit un serviciu stabil. Daca acum mă trezesc cu dividende( până în 300-400 lei) pentru anii 2014-2017, iar voi fi obligată să plătesc CASS? Nu mi se pare corect să plătesc aceste asigurări pentru niste luni din anii trecuți în care nu am avut norocul sa am un serviciu din moment ce abia în 2018 as intra in posesia banilor pentru dividende. Vă multumesc anticipat pentru lămuriri!
george-neagu
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Firmele nu sunt obligate sa faca plata drepturlor cuvenite actionarilor in fiecare an.
Acum nu mai conteaza daca pe langa venitul din dividende mai aveti si un contract de munca valabil caci plata cass o veti face doar daca total venit din dividende este peste plafonul de 12 salarii minime adica acum (in 2018) 2280o lei.