avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 170 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Nelamurire facturare / descarcare gestiune PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Nelamurire facturare / descarcare gestiune PFA

Buna ziua,

Am si eu o nelamurire in legatura cu facturarea / descarcarea gestiunii pentru PFA cu activitati de comert, design specializat si alte activitati de editare. Eu realizez design grafic pentru diverse modele de stickere, fie decorative, fie auto.. cumpar autocolant, sa zicem 1 MP pe care il introduc in gestiune, realizez designe-ul pentru sticker si ulterior il decupez pe 1 MP de autocolant pe care l-am achizitionat si il am introdus in gestiune. Intrebarea ar fi, ce facturez in acest caz si cum descarc autocolantul folosit din gestiune ?

Eu ma gandisem initial sa facturez in felul urmator:

1. Manopera realizare design grafic decupat pe autocolant (cu unitate de masura la ora de lucru);
2. Autocolant (cu unitate de masura MP utilizat);

Insa, daca trec pe factura 1 MP de autocolant, ca sa pot sa il scad din gestiune, eu nu vand efectiv acel produs, 1 MP de autocolant catre cumparator, si un design/sticker decupat pe 1 MP de autocolant.

Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: ciucardelcosti , utilizator 17:32, 1 Iulie 2018
Dumneavoastra pare ca faceti prestari de servicii, nu vanzare de marfa. Daca doriti puteti sa folositi bonuri de consum pe care notati denumirea si cantitatile materialelor consumabile folosite la o comanda care apoi se finalizeaza cu o factura (bon fiscal) in care treceti direct ca denumire a serviciului design grafic pentru stickere.........
Scaderea din gestiune pentru materialele consumabile o faceti cu acel bon de consum.
Am inteles ! Va multumesc pentru raspuns !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt design grafic / proprietate intelectuala de catre o firma ciucardelcosti ciucardelcosti Buna ziua, Am un PFA si ma ocup ca obiect principal de activitate de design grafic / grafica vectoriala. In urma cu ceva timp o companie, nu dau nume, a ... (vezi toată discuția)
Descarcare din gestiune lenareg lenareg Societate vazare marfuri cu amanuntul (diverse).Materiale necesare pentru curatenie etc cum le pot scadea din gestiune .Sunt deductibile fiscal daca se iau ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea bonurilor fiscale in gestiune pana la emiterea facturilor ContSters137481 ContSters137481 Am si eu urmatoarea situatie: majoritatea supermarketurilor/magazinelor emit bonuri fiscale cu posibilitatea emiterii facturii in termen de cateva(1-7) zile ... (vezi toată discuția)