avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită contestatia la executare
Discuție deschisă în Executare silită

contestatia la executare

BUNA SEARA.AM CATEVA INTREBARI LA CARE V-AS RUGA DACA SE
POATE SA-MI RASPUNDETI.
1.PRINTR-O DECIZIE CIVILA MI-A FOST SCOS LA VANZARE IMOBILUL,LA PRIMELE 2 TERMENE IMOBILUL NU A FOST ADJUDECAT IAR LA CEL DE-AL TREILEA TERMEN EXECUTORUL JUDECATORESC A SCAZUT PRETUL IMOBILULUI CU MAI MULT DE 70% DIN PRETUL STABILIT DE EXPERT.
INTREBAREA MEA ESTE URMATOAREA:EXECUTORUL JUDECATORESC ARE VOIE SA SCADA PRETUL IMOBILULUI CU MAI MULT DE 70% LA CEL DE-AL TREILEA TERMEN DE LICITATIE?
Cel mai recent răspuns: andrei Arg , utilizator 20:06, 3 Noiembrie 2009
Codul de procedura civila prevede ca :
In cazul in care nu este oferit nici pretul la care imobilul a fost evaluat, vanzarea se va amana la un alt termen, de cel mult 60 de zile, pentru care se va face o noua publicatie in conditiile art. 504 alin. 3. La acest termen licitatia va incepe de la pretul de 75% din cel la care imobilul a fost evaluat.
Daca nu se obtine pretul de incepere a licitatiei, la acelasi termen bunul va fi vandut la cel mai mare pret oferit - art. 509 alin.5 si 6.
Raspunsul este : DA!Are voie! La ultimul termen se va adjudeca imobilul la cea mai buna oferta primita! De obicei atunci se fac si "interventiile" cand apar clientii interesati in achizitia unor astfel de imobile scoase la licitatie de catre executorii judecatoresti!B-)
Siam ca la cel de al doilea termen pretul scade cu 25% iar la al treilea termen cu 50%, art 509 cpc nu mentioneaza la al catelea termen imobilul se poate vinde la cel m ai mare pret obtinut

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pret licitatie sammy44 sammy44 Pana la cat poate scade intr-o licitatie prin executare silita , valoarea unui imobil? (vezi toată discuția)
Executare silita Marta Tot Marta Tot Doresc un raspuns pentru urmatoarea situatie: un pensionar are trei credite de nevoi personale, fara ipoteca, la trei banci diferite, in valoare totala de ... (vezi toată discuția)
Licitatie imobil grevat de sarcini (uzufruct etc.) Florin-Marius Florin-Marius \"Art 845 cod procedura civila (6) Dacă imobilul este grevat de vreun drept de uzufruct, uz, abitaţie sau servitute intabulate ulterior înscrierii vreunei ... (vezi toată discuția)