avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Iesire minor din tara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Iesire minor din tara

Buna ziua. As dori sa stiu daca un minor, care are ambii parinti in alta tara membra UE, poate merge la acestia cu avionul, neinsotit.
Mentionez ca parintii nu au incredintat minorul nimanui cand au plecat din tara (intai tatal, apoi mama). Minorul a stat la o ruda, fara ca aceasta sa ii fie tutore, conform prevederilor Legii nr.272/ 2004.
As vrea sa stiu daca acesta este modul corect de interpretare a lucrurilor. Am aflat ca monirul ar putea parasi tara in baza unei procuri....de la parinti.
Nu inteleg ce este cu aceasta procura.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: tuilleries , utilizator 14:24, 2 Iulie 2018
Actul in baza caruia minorul poate parasi tara este denumit in mod "popular" procura ... de fapt este vorba de o declaratie prin care parintii isi exprima acordul ca minorul sa calatoreasca in strainatate, intr-o anumita perioada (determinata) insotit de o anumita persoana. (sau de personalul de bord al liniei aeriene- in anumite cazuri- daca minorul este neinsotit). Pentru a avea siguranta ca declaratia este in regula va sfatuiesc ca parintii incheie acest act la consulat/ambasada.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calatorie minor dintr-o tara schengen in alta Radu2205 Radu2205 Buna ziua, Am un copil de 16 ani si locuim in Polonia. Este posibil ca el sa calatoreasca cu avionul intr-o alta tara schengen(Germania) cu avionul ... (vezi toată discuția)
Minor peste granita fara insotitori anycyk anycyk Buna ziua! M-ar interesa daca un minor cu varsta de peste 14 ani poate calatori peste granita fara a fi insotit de parinti si fara a avea o procura speciala? (vezi toată discuția)
Drept minor de a calatori singur brenda70 brenda70 Buna ziua, Fiul meu are 17 ani, locuieste cu parintii mei in Romania si ar vrea sa vina in vacanta la mine, eu lucrez inafara tarii Sunt divortata si ... (vezi toată discuția)