avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Petitie pentru casarea unui tronson feroviar scos din ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Petitie pentru casarea unui tronson feroviar scos din uz

Buna ziua,

Am trimis o petitie catre Primaria Municipiului Bucuresti, cerand scoaterea sinelor neutilizate de cale ferata care traverseaza sectoarele 5 si 6 .De la strada Progresul, si pana in partea de vest a centurii feroviare, tronsonul de cale ferata "taie" strazi importante (intersectia de la Razoare, Bd Vasile Milea, Lujerului, Moinesti, Valea Cascadelor, etc). In aceste zone apar frecvent gropi, sunt denivelari periculoase, si se cheltuie multi bani pentru intretinerea partii carosabile.

Petitia mea a fost redirectionata catre CNCF "CFR" SA, de la care am primit raspunsul urmator:

“Linia de cale ferata mentionata apartine Sucursalei Regionale CF Bucuresti, linie interoperabila care face parte din domeniul public al statului.
Pe aceasta linie nu se mai desfasoara activitate de transport feroviar, astfel ca, s-au efectuat demersuri si s-a inaintat spre aprobare documentatia in vederea casarii liniei, iar acest lucru este posibil doar dupa parcurgerea tuturor etapelor necesare, in conformitate cu legislatia in vigoare de casare a mijloacelor fixe, de trecere din domeniul public al statului in domeniul privat al CNCF "CFR" SA prin Hotarare a Guvernului, la propunerea CNCF "CFR" SA."

Ce ma sfatuiti sa fac ca sa accelerez lucrurile? Nu ma pricep foarte bine, si mi se pare ca ma cam duc de nas.

Multumesc,
O zi cu spor!
Cel mai recent răspuns: Lazar Dorin , utilizator 16:54, 2 Iulie 2018
Buna ziua,
Stati linistit acea cale ferata ESTE CEA MAI VECHE DIN REGAT si lega Palatul Cotroceni cu Giurgiu.
Propuneti casarea Palatului Cotroceni si a Garii Filaret. Ce ziceti?
Ultima modificare: Luni, 2 Iulie 2018
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
Toate la timpul lor, pentru moment mi se pare foarte importanta problema asta, si daca se va rezolva, cu siguranta o sa mai fac si alte petitii.
Ultima modificare: Luni, 2 Iulie 2018
Lazar Dorin, utilizator
Sper sa nu gasiti prea multe persoane care sa nu aiba habar de valoare istorica a unui bun!
In rest ... NO COMENT.
Am auzit ca si francetii au cativa indivizi care doresc demolarea Turnului Eifel si in SUA sunt cativa care doresc demolarea Statuii Libertatii si a blocurilor din Manhattan.
Va doresc sa va intalniti.
Statul asigura camasi cu maneci lungi.
Imi cer scuze, am citit repede, nu am inteles bine si am raspuns in graba. Nici vorba sa fac petitii pentru demolarea Palatului Cotroceni. Dar acea cale ferata la care ma refer nu cred ca este un bun cu valoare istorica, ci doar o bucata de fier care incurca traficul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz sau intimidare? raduradulescu raduradulescu lucrez si concur la siguranta circulatiei . de 3 ani am fost indrumata in alta statie pentru asigurare regim munca fara a mi se inmana vreun document prin care ... (vezi toată discuția)
Fire (telefon, tv, internet) în spaþiul aerian al proprietatii mele Alin_Mihai Alin_Mihai Buna ziua! Ma confrunt cu o problema si anume am un teren unde urmeaza sa construiesc in curand o casa (am autorizatie de constructie si tot ce-mi trebuie din ... (vezi toată discuția)
Cauza j.a. pye ltd si j.a. pye land ltd vs. regatul unit Adalbert Gabriel Gazdovici Adalbert Gabriel Gazdovici Cu o majoritate de 10 la 7 şi cu douã opinii divergente Marea Camerã a hotãrât anul trecut cã instituţia uzucapiunii nu încalcã ... (vezi toată discuția)