avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... comisie disciplina functionari publici
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

comisie disciplina functionari publici

Buna ziua, va rog sa ma lamuriti cu o chestiune. Am o sesizare pentru comisia de disciplina privind abaterile disciplinare ale unui sef de serviciu și am un membru al comisiei care este subalternul acestuia. Exista conflict de interese? Membrul trebuie suspendat? Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:32, 5 Iulie 2018
HG 1344/2007
art. 14
(1) Membrii şi secretarul comisiei de disciplină se află în conflict de interese dacă se află în una dintre următoarele situaţii:
a) au relaţii cu caracter patrimonial cu funcţionarul public a cărui faptă sesizată ca abatere disciplinară este cercetată;
b) interesele patrimoniale personale, ale soţului, soţiei sau rudelor de gradul I pot influenţa deciziile pe care trebuie să le ia în exercitarea atribuţiilor corespunzătoare care îi revin potrivit prezentei hotărâri;
c) se află în raporturi ierarhice directe cu funcţionarul public a cărui faptă sesizată ca abatere disciplinară este cercetată;
........

La prima şedinţă a comisiei de disciplină pentru analizarea oricărei sesizări adresate acesteia, membrii şi secretarul comisiei de disciplină au obligaţia de a depune o declaraţie pe propria răspundere că nu se află în niciunul dintre cazurile prevăzute la alin. (1).
Mulțumesc! Știu textul de lege și am mai avut cazuri de suspendare pentru conflict, dar atunci șeful era membru și subalternul cercetat. TrebuIa sa mă asigur ca asa cum gândesc eu textul o fac și alții. Seara buna!
Legea prevede doar raporturi ierarhice si nu face mentiunea ca șeful sa fie membru și subalternul cercetat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sanctiuni disciplinare silvica1940 silvica1940 am primit sanctiune disciplinara, mustrare scrisa fara sa fiu cercetata prealabil. Am contestat-o in 5 zile la superiorul de drept. Am primit citatie de la ... (vezi toată discuția)
Cercetare administrativa functionar public DIA63 DIA63 Sunt functionar public si a fdost sesizata Comisia de disciplina pentru cercetarea mea. Rog sa-mi comunicati daca persoana desemnata sa faca cercetarea poate ... (vezi toată discuția)
Comisie disciplina elliss elliss Sunt functionar public cercetat intr/o comisie de disciplina...si doresc sa ma lamuriti intr/o speta avand ca temei legal H.G. nr. 1344/2007 privind normele de ... (vezi toată discuția)