avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 968 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... comisie disciplina
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

comisie disciplina

Sunt functionar public cercetat intr/o comisie de disciplina...si doresc sa ma lamuriti intr/o speta avand ca temei legal H.G. nr. 1344/2007 privind normele de organiyare si functionare a comisiilor de disciplina. Va rog sa imi clarificati expresia ,,raporturi ierarhice directe, expresia legata de componenta comisiei si de incompatibilitatea membrilor comisiei. Eu sunt functionar public, persoana cercetata, iar unul din membrii comisiei are functia de secretar de primarie. Va rog sa imi spune-ti daca secretarul primariei are raporturi ierarhice directe cu persoana mea, avand in vedere ca este seful ierarhic imediat superior, iar eu sunt functionar public din aparatul propriu de specialitate al primarului. Va rog clarificati-mi expresia prevazuta de art. 14, lit. c din HG nr. 1344/2007.
Cel mai recent răspuns: giv , utilizator 15:53, 17 Martie 2011
Mai pe romaneste sa intelegeti : In organigrama institutiei unde va regasiti ca si compartiment.? Prin sageata in jos de la secretar spre compartimentul unde va desfasurati activitatea? Daca intre casuta secretarul comunei si casuta compartimentului dvs.nu mai o alta casuta care reprezinta sef birou/sef serviciu atunci sunteti in raporturi ierarhice directe.(sunteti direct subordonat secretarului comunei) si trebuie sa se suspende din calitatea de presedinte (de obicei avand studii juridice el ocupa aceasta functie in comisia de disciplina) al comisiei pe perioada cat sunteti cercetat disciplinar.
Multumesc pentru raspuns!=D>
Dumneavoastra va subordonati sefului de birou, serviciu sau viceprimarului ori primarului. Nu exista o relatie directa de subordonare intre secretar si functionarul public. Rolul secretarului este altul.
Deci poate sa faca parte din comisia de disciplina.
Nu exista conflict de interese.
Cercetarea poate continua.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comisie disciplina functionari publici steliana_ro steliana_ro Buna ziua, va rog sa ma lamuriti cu o chestiune. Am o sesizare pentru comisia de disciplina privind abaterile disciplinare ale unui sef de serviciu și am un ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate functie publica dora dora dora dora Conducatorul unitatii - sot Control preventiv si economist - sotie Familie angajata in aceeasi institutie publica=D> (vezi toată discuția)
Cercetare administrativa functionar public DIA63 DIA63 Sunt functionar public si a fdost sesizata Comisia de disciplina pentru cercetarea mea. Rog sa-mi comunicati daca persoana desemnata sa faca cercetarea poate ... (vezi toată discuția)