avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Actiune în Revendicare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Actiune în Revendicare

Bună ziua,va contactez cu respect în vederea primirii unui răspuns la intrebarearea dacă acțiunea în revendicare este scutita de la plata taxei judiciare de timbru,având în vedere ca are ca obiect revendicarea unui imobil confiscat abuziv de stat în regimul comunist.
În cauza imobilul a intrat în posesia statului cu titlul de bunuri părăsite, deși prop.tabulari nu au renunțat la posesie,ci a fost preluat abuziv..
Ultima modificare: Luni, 2 Iulie 2018
Ghita_79, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ghita_79 , utilizator 02:14, 28 Iulie 2018
ati formulat cerere in baza Legii nr 10/2001?
Căror situatii/legi din ncpc,taxa judiciara de timbru nu se datorează,raportat la art.29 din OUG nr.80/2013/actualizat..
Daca nu ati urmat procedura prevazuta de legea 10 este discutabila posibilitatea formularii unei actiuni in revendicare la acesr moment.
Ar fi interesant de văzut cum legile care suprima drepturile reale, fundamentale de proprietate, își dovedesc și actual aplicarea..
Un dicton latin spunea ca ,, legea nedreapta nu este lege,,.
Dar cum sant si legi care promovează hoția și ilicitul,în detrimentul adevărului, moralei,celeritatii, se înțelege în continuare modul ,,just,, de soluționare a cauzelor..
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Iulie 2018
Ghita_79, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire marianf06 marianf06 mama are o mostenire de la bunica iei care i-a fost confiscata abuziv de comunisti cum pot intra in posesia ei? Florea Marian (vezi toată discuția)
Initiere uzucapiune cab av PIRSAN  SILVIA cab av PIRSAN SILVIA reprezint pe cineva care a cumparat locuinta pe legea 112/1995,reclamanta introducand cererea pe drept comun,480 C.civ. Am pierdut la fond si in apel,instanta ... (vezi toată discuția)
Recuperare c/v monezi aur confiscate abuziv GRASON GRASON Se mai poat recupera monezile de aur confiscate abuziv( sau c/v lor in cazul in care au topite ) [prin actiune impotriva BANCII NATIONALE in anul 2011? Care ... (vezi toată discuția)