avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

mama are o mostenire de la bunica iei care i-a fost confiscata abuziv de comunisti cum pot intra in posesia ei?
Florea Marian
Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 10:26, 27 Noiembrie 2009
Depinde de calitatea bunurilor care constituie averea bunicii confiscata, cred , in mod nelegal de catre regimul comunist.
Daca sunt bunuri imobile vedeti daca s-au facut demersurile pe legea 10, ori daca nu aveti doar cale instantei de judecata, prin actiune in revedicare, indentificand actualii proprietari.
Apelati insa la un avocat care sa va asiste in acest demers deloc usor.
Este o lege...Legea nr. 10/2001, care se refera la imobilele preluate abuziv. Insa acum nu cred sa mai puteti face ceva, intrucat persoanele care erau in aceasta situatie si-au cam rezolvat problemele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Confiscare casa in 1959 pt detinere de aur. sanse retrocedare? emilou emilou cunosc pe cineva a carui matusa a fost condamnata in 1959 la 7 ani inchisoare in baza legii 284 din 1947 (pentru detinere si trafic de aur). Totodata, in ... (vezi toată discuția)
Doresc un model de act de retrocedare bh10bra bh10bra modelul de act de retrocedare a bunurilor mobile si imobile confiscate abuziv de regimul comunist in 1948. Mentionez ca acestea exista in natura si ... (vezi toată discuția)
Actiune în revendicare Ghita_79 Ghita_79 Bună ziua,va contactez cu respect în vederea primirii unui răspuns la intrebarearea dacă acțiunea în revendicare este scutita de la plata taxei judiciare ... (vezi toată discuția)