avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1112 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Poate fi obligat un tată să plătească pensie de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Poate fi obligat un tată să plătească pensie de întreținere dacă nu lucrează cu carte de muncă?

Buna seara !poate fi obligat un tata sa plătească pensie alimentara stabilita prin lege daca nu lucrează cu carte de munca?
Ultima modificare: Miercuri, 4 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Sobolan de tomberoane , utilizator 00:15, 3 Iulie 2018
Obligat va fi raportat la venitul minim pe economie, executat silit nu poate fi caci nu are pe ce.

Alte bunuri pe numele lui nu are ?
Nu nu are nimic din ce stiu eu are o alta relație cu care are alți doi copii..el confecționează si vinde brățări si cruciulițe.deci nu poate fi obligat sa plătească ?

AV. GABRIELA GERBER a scris:

Obligat va fi raportat la venitul minim pe economie, executat silit nu poate fi caci nu are pe ce.

Alte bunuri pe numele lui nu are ?

Ba da.Indiferent ca are venituri sau nu, ca are firma sau nu, ca e somer handicapat sau pensionar cu 1 ron pensie trebuie sa plateasca pana la 25% din salariul minim net pe economie.Cum salariul net este 1230 parca, vb de net nu de brutul de 1900 ron trebuie sa plateasca 25% adica pentru un copil in jur de 300 ron.
Daca e dat in judecata poate spune ca nu are venituri, ca mai are 2 copii in ingrijire dar cu dovezi martori etc dar pentru primul copil va plati asfel:50 din minimul net pe economie adica 600 ron pentru 3 copii si deci pentru copilul pentru care se cere pensie 200 ron pe luna dau in natura.Deci de pkatit va plati indiferent ca are venituri sau nu copilul trebuie samanance sa mearga la scoala chiar daca tatal nu are servici

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentară Adrian1801 Adrian1801 Cât ar trebui să plătească pensie alimentară o persoana daca nu si-a declarat veniturile și instanta a stabilit 25% din venituri? Trebuie să plătească ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara elli20 elli20 Am inteles ca pensia alimentara se calculeaza 25% din salariul sotului.Insa daca el nu lucreaza cat o sa primeasca copilul meu? Daca nu lucreaza cu carte de ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere rebeca_rebeca rebeca_rebeca Buna seara! Am divortat de 7 luni si am o fetita de 4 ani si jumatate. Instanta a stabilit o pensie de intretinere in valoare de 25% din venitul net lunar. ... (vezi toată discuția)